EL TRAIL CAP DE CREUS MARCA EL DESTÍ DE LES R.TRAILS

La cursa de Klassmark tornarà a oferir l’oportunitat de córrer al Parc Natural del Cap de Creus

Clàudia Tremps, Albert Pujol i Mónica Vives, entre els afortunats en aconseguir un dorsal del paradís

“És un paratge mitològic que està fet per a déus més que per a homes i cal que continuï tal com està”, així es referia Salvador Dalí per descriure el Paratge de Tudela, situat al cor del Cap de Creus. Klassmark ha fet seves les paraules de l’artista per estendre-les al llarg de tot el Parc Natural. L’aura que es respira en tots els seus racons és especial i diferent de la de les altres curses. Any rere any, i ja en són dotze, els afortunats en aconseguir un dorsal del Trail Cap de Creus ho han corroborat en primera persona. El cap de setmana del 20 i 21 de maig brindarà una nova oportunitat per conèixer el paradís de la millor manera possible: corrent. Atletes de la talla de Clàudia Tremps, Albert Pujol o Mònica Vives, han acceptat el repte. Uns desembarcaran a Roses amb set de victòra, mentre que altres ho faran amb l’ambició de les R.Trails. Després del Trail Rocacorba i del Trail Costa Brava, el Trail Cap de Creus és l’escenari escollit per coronar als campions del nou circuit de curses de muntanya de Klassmark.

El Trail Cap de Creus dividirà el programa en dues jornades i diferents propostes per obrir les portes del paradís a tota la comunitat del trail running. De fet, els encarregats d’inaugurar la 12a edició seran els més petits. El dissabte 20 de maig a les 15:30 h es donarà el tret de sortida amb la prova Kids. És una cursa infantil, lúdica i no competitiva per fomentar l’esport entre les diferents categories de formació. La competició oficial a Roses arrencarà a les 17.00 h amb l’Express, la distància més curta i explosiva del cap de setmana. 11,5 quilòmetres amb 550 metres de desnivell positiu amb el Pic de l’Àliga al punt de mira, des d’on tots els corredors gaudiran d’unes vistes privilegiades del Golf de Roses i el Cap de Creus. Entre ells, un Biel Sagués i una Anna Gelada que tenen molts números de sortir campions de la trilogia de les R.Trails.

La distància Marathon agafarà el relleu de la festa del Trail Cap de Creus el diumenge 21 de maig a partir de les 7:00 h43 quilòmetres amb 2100 metres de desnivell positiu; bonics i durs a parts iguals. La vertiginosa cresta que corona al cim de Sant Salvador Saverdera, sostre de la prova a pràcticament 700 metres d’altitud, n’és el millor exemple. La recompensa? Les vistes espectaculars del Parc Natural a la dreta i l’Empordà a l’esquerra. El Puig Bufadors, el Puig de Sa Cruïlla i el Pla de les Gates seran les altres dificultats del dia. Un autèntic viatge entre el mar i el cel que recorre la història de les poblacions marítimes del Port de la Selva i Cadaqués o l’imponent monestir de Sant Pere de Rodes. Sense oblidar els penya-segats abruptes i les platges paradisíaques de Cala Jóncols i Cala Montjoi.

Amb aquesta descripció era difícil resistir-se a la temptació del Cap de Creus. Albert Pujol viatja a Roses com a gran candidat a la glòria final de les R.Trails, però la victòria al paradís estarà molt més disputada. Formarà fila amb Ivan Moreno, guanyador a Rocacorba, Julen CalvóDiego Arroyo o la llegenda Toti Bes, entre molts altres candidats. En la baralla femenina, Mónica Vives vol signar el tres de tres per segellar unes R.Trails perfectes. Noms com el de Sara SananteTina Besa o Sophie Grant pretenen discutir-li el seu lideratge al Cap de Creus, però sembla una tasca difícil. En altres coses, perquè un dels grans noms, el de Clàudia Tremps, ha decidit prendre part de la competició formant tàndem amb Dani Erena. Klassmark ofereix la possibilitat de fer front a tots els reptes de les R.Trails de manera individual o per equips. Fins ara, la lluita entre les parelles mixtes ha estat una de les més emocionants. A la festa no fallarà Aleix Ferrer Anya Tarasova, candidats a ser els millors del circuit.

El Marathon compartirà protagonisme el diumenge amb el Trail a partir de les 8:00 h. Per davant, 22 quilòmetres amb 1100 metres de desnivell positiu. Els primers quilòmetres són calcats als de la distància Express, amb el Pic de l’Àliga com a punt més important. Després de coronar el Puig Alt, que ofereix una imatge meravellosa del Cap Norfeu, connectaran amb el circuit Marathon al Puig de Sa Cruïlla per resseguir la zona de cales i la darrera pujada fins a la línia d’arribada a la zona poliesportiva de Roses. Genís Porqueras i Paula Mata volen creuar-la com a guanyadors de les R.Trails, però s’hauran d’emprar a fons si volen fer-ho en primera posició. En la baralla masculina apareixen corredors com Arnau ArandaJosep Pagès o Victor Da Costa, mentre la competència femenina la completen Irene Fuertes o Ahlam Elkadi.

Més enllà dels noms propis, tots els participants sense excepció emprendran un viatge al cor de la Costa Brava per viure una de les millors experiències que el trail running pot oferir. Poques curses de muntanya tenen un escenari com el Parc Natural del Cap de Creus, considerat el tresor del litoral català. Klassmark proclama l’amor i el respecte pel medi ambient perquè els esports a l’aire lliure puguin seguir gaudint d’entorns tan privilegiats com aquest. No hi ha millor escenari per posar la cirereta al pastís de les R.Trails.