EL PARADÍS DEL CAP DE CREUS CULMINA EL SOMNI DE LES R.TRAILS

Diego Arroyo, Sara Sanante, Genís Porqueras i Paula Mata, van estampar el seu segell al Trail Cap de Creus

Klassmark va desafiar la comunitat del trail running a descobrir el Parc Natural del Cap de Creus

Va ploure, però va ploure poc. Aquest titular podria resumir la incertesa meteorològica viscuda a Roses al llarg de tot el cap de setmana del Trail Cap de Creus. Totes les mirades es dirigien al cel, però no va ploure prou per interrompre la festa del paradís. Els comentaris a la línia de meta apuntaven que era millor córrer en aquestes condicions que amb les altes temperatures de la passada edició. Sota una suau i intermitent pluja o un sol abrasador; no hi ha arguments per rebutjar la proposta del Trail Cap de Creus. La cursa predilecta de Klassmark va tornar a brindar l’oportunitat de descobrir aquest fascinant Parc Natural a través de tres dosis de trail running durant dues jornades apassionants. Diego Arroyo, Sara Sanante, Genís Porqueras i Paula Mata, no van desaprofitar l’ocasió per inscriure el seu nom al llibre d’història de la prova. No van ser els únics. El cap de setmana del 20 i el 21 de maig, també era la data assenyalada per coronar els primers campions de les R.Trails. Després de les batalles del Trail Rocacorba i del Trail Costa Brava, el Trail Cap de Creus va dictar sentència entre tots els participants del nou circuit de curses de muntanya de Klassmark.

La Marathon va tornar a ser el plat fort del diumenge 21 de maig. L’organització va decidir activar el recorregut alternatiu per evitar la carena de Sant Salvador i garantir la seguretat de tots els participants. La resta d’itinerari era el mateix que l’inicial per sumar un total de 39 quilòmetres amb 1900 metres de desnivell positiu. Els penya-segats abruptes, les platges paradisíaques de Cala Jóncols o Cala Montjoi, la història del Port de la Selva o Cadaqués i les cotes trencacames del Parc Natural, marcarien el destí de tots els participants. Un autèntic viatge entre el cel i el mar on van brillar per sobre dels altres Diego Arroyo i Sara Sanante.

Diego Arroyo va compartir protagonisme amb Romuald Brun. Tots dos es van vigilar durant tota la cursa, però en l’última i decisiva pujada al Pla de les Gates, Arroyo va agafar el timó de la Marathon per marxar en solitari rumb a Roses. El triomf portaria el seu nom després de 3h13m11s d’esforç. Brun acabaria travessant la línia d’arribada a més de quatre minuts, mentre que Albert Pujol tancaria la foto dels millors a més de deu. El tercer lloc de Pujol el va certificar com a primer guanyador de les R.Trails, després d’ocupar totes les places de podi a les tres proves disputades. En el costat femení, Sara Sanante no va deixar lloc a l’emoció. Va dominar de principi i fi per tancar una cursa perfecta en 3h53m15s. Tina Bes i Claudia Bigas la van flanquejar al podi. Per darrere, la quarta posició de Cristina Bataller, la va catapultar cap a la glòria final de les R.Trails per convertir-se en la millor corredora individual del circuit.

Klassmark també va plantejar les R.Trails, així com cadascuna de les proves adherides al circuit, com un repte per equips. La lluita entres les parelles mixtes va ser de les més vibrants, especialment al circuit Marathon. Anya Tarasova i Aleix Ferrer van aconseguir doble victòria a Roses. Primer es van alçar amb el triomf parcial amb un temps de 3h55m00s per davant de la dupla Abril Torrent i Àlex Solà, segons, i el tàndem Clàudia Tremps i Dani Erena, tercers. Aquest resultat va convertir a Tarasova com la dona més ràpida de les R.Trails i en campiona entre els equips mixtes formant files amb Ferrer.

La Marathon va compartir protagonisme diumenge amb el Trail22 quilòmetres amb 1100 metres de desnivell positiu que van coronar el Pic de l’Àliga i el Puig Alt, que ofereix una imatge meravellosa del Cap Norfeu, per resseguir la zona de les cales i la darrera pujada de la Marathon. Aquest és el recorregut on es van doctorar Genís Porqueras i Paula Mata, dos dels grans triomfadors de la jornada. Arribaven a Roses com a líders de les R.Trails i per certificar la seva victòria van decidir fer el mateix al Trail Cap de Creus. Doble o res. Porqueras va aturar el cronòmetre en 1h47m45s després d’una lluita agònica amb Victor Da Costa i Arnau Aranda que es va decidir a l’última baixada. Mata va travessar la línia d’arribada en 2h11m28s després d’una vibrant lluita amb Ahlam Elkadi i Irene Fuertes. Dos podis de molt nivell.

La festa del Trail Cap de Creus va arrencar el dissabte 20 de maig amb la distància Express. Es tractava de la prova més curta i explosiva del cap de setmana. El recorregut d’11,5 quilòmetres amb 550 metres de desnivell positiu estava marcat per la forta ascensió a un Pic de l’Àliga que regala unes vistes fascinants del Golf de Roses i el Parc Natural. En aquest terreny va brillar Adrià Lopez amb un registre de 54m02s, però va haver de lluitar la victòria fins a l’últim metre davant d’un més que combatiu Isaac Duarte; tan sols tretze segons de diferència. Biel Sagués, tercer, també va tenir moltes opcions durant gran part de la prova. El podi de Sagués el va consolidar al capdamunt de les R.Trails. La vencedora del circuit femení va ser una Anna Gelada que també arribava a Roses com a líder de la trilogia de Klassmark. Tot i això, la gran protagonista al Cap de Creus va ser Charlotte Roy, guanyadora sòlida de l’Express després d’aturar el cronòmetre en 1h05m42. Piton Anaïs i Laia Serra la van flanquejar a la foto de les millors.

El Parc Natural del Cap de Creus roman tal com estava abans de la doble jornada de trail running. La màxima de Klassmark en cadascun dels seus esdeveniments és l’amor i el respecte pel medi ambient. El Trail Cap de Creus va tornar a comptar amb una participació limitada per respectar la fauna i la flora de l’entorn. Aquest fet converteix als corredors en aconseguir un dorsal en uns autèntics privilegiats. Molts d’ells ja estan comptant els dies, les hores, els minuts i els segons per tornar a formar part del paradís.