[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=’aviaTBcustom_margin’ margin=’,10′ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ padding=’0px,0px,10px,0px’ column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight_size=’1.1′ animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-gh3cj’]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

EL SOROLL DE THE TRAKA RESSONA A TOT EL PLANETA

Girona ha estat l’epicentre mundial del gravel durant un cap de setmana memorable

Mattia de Marchi i Marion Dziwnik han brillat entre els 800 ciclistes de més de 35 nacionalitats

Si hi havia algun escèptic dubtós de l’auge del gravel i del potencial de Girona per consolidar-se com a referència mundial d’aquest esport; The Traka ha esborrat els seus dubtes durant un cap de setmana que marcarà un abans i un després en la història d’una de les grans apostes de Klassmark. Enrere ha quedat aquella primera edició de 2019 que va posar els fonaments del que s’intuïa que podia ser un esdeveniment amb gran fama internacional. La pandèmia va frenar l’explosió, però aquest 2022 The Traka ha pogut esclatar amb força per presentar la seva candidatura a l’Olimp mundial del gravel congregant 800 ciclistes de més de 35 nacionalitats. Entre ells, ha tornat a destacar l’italià Mattia de Marchi, que ha compartit protagonisme amb l’alemanya Marion Dziwnik després de ser els més ràpids del repte que lidera el programa de la prova.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/05/El-Montgrí.-Foto-Roger-Salanova..jpg’ attachment=’13496′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=’manually,https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/04/Sortida-Foto-Ferran-Soler.jpg’ target=’_blank’ id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-l0807706′ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]
Tres recorreguts han donat color, vida i forma a la quarta edició de The Traka que s’ha celebrat aquest dissabte 30 d’abril i diumenge 1 de maig. Entre ells, el més superlatiu per duresa i quilometratge és la distància 360K. Aquest desafiament s’ha posicionat com el gran repte gravel de Klassmark. Els participants viuen mil i una històries al llarg dels 366 quilòmetres amb 5000 metres de desnivell positiu de l’itinerari. Una autèntica aventura que ofereix l’oportunitat de recórrer els punts més emblemàtics de la Costa Brava, la Serra de l’Albera, el Cap de Creus, els Aiguamolls de l’Empordà, el Montgrí o les Gavarres. Mattia de Marchi ha tornat a estampar el seu segell en tots aquests espais de gran valor natural per repetir la gesta de la passada edició. Ningú ha pedalat més de pressa que ell.
[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/05/marcgasch_TRAKA360220430_MGN00447.jpg’ attachment=’13495′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=’manually,https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/04/Toni-Misser-Anna-Vilaro.jpg’ target=’_blank’ id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-l0807706′ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

L’italià ha tingut un company de viatge de luxe. Lachlan Morton ha compartit protagonisme amb Mattia de Marchi durant la primera meitat de la prova. Només un problema mecànic, va trencar el seient de la seva bicicleta, ha allunyat l’australià del capdavant. De Marchi pedalava en solitari rumb a Girona per completar el repte en 13h17m49s. Li esperava un parc de les Ribes del Ter abarrotat. Aquest espai verd al costat del pavelló de Girona-Fontajau, punt de sortida i arribada de tots els recorreguts, s’ha vestit de gala per rebre a tots els herois. Per darrere, Morton no s’ha desmoralitzat i ha intentat reparar l’avaria per arribar a meta. Ho va aconseguir sense que l’atrapés el grup perseguidor liderat per la llegenda Tomi Misser, que s’ha imposat al neerlandès Diederik Deelen i a l’alemany Ulrich Bartholmoes en els últims metres.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/05/Lachlan-Morton-Mattia-de-Marchi.-Foto-Roger-Salanova.jpeg’ attachment=’13492′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=’manually,https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/04/Peeter-Prus-Foto-Sixt-Visuals.jpg’ target=’_blank’ id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-l0807706′ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

Va caure la nit, però el cronòmetre no s’aturava. Era el moment de rebre amb tots els honors l’alemanya Marion Dziwnik, la millor de la baralla femenina. Aquesta distinció ha estat per a la italiana Virginia Cancellieri durant el primer equador de la prova, però l’alemanya l’ha atrapat i superat per signar un registre de 18h30m20s. Dziwnik il·luminava la nit de Girona. L’experiència d’Alba Xandri també l’ha acostat a la italiana, que ha trobat en la catalana un revulsiu per arribar a meta i defensar la seva posició en la recta final. Totes mereixen una menció especial i han estat un exemple de força, superació i navegació. Cal recordar que a de The Traka no hi ha elements de senyalització i els participants han d’orientar-se mitjançant un sistema GPS.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/05/Marion-Dziwnik.-Foto-Roger-Salanova.jpeg’ attachment=’13491′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=’manually,https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/04/Peeter-Prus-Foto-Sixt-Visuals.jpg’ target=’_blank’ id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-l0807706′ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

El recorregut de 200K també ha aplegat molts noms importants del gravel mundial. Això no ha intimidat a Lydia Iglesias. La ciclista de la Vall d’Aran ha estat la primera a completar els 200 quilòmetres amb 1650 metres de desnivell positiu, després de 7h43m08s d’esforç, malgrat la forta competència internacional. Els registres de la italiana Maria Vittoria i la islandesa Maria Gudmundsdottir, segona i tercera, així ho corroboren. En la baralla masculina, Ivar Slik ha liderat un grup de set integrants que ha estat protagonista durant tot l’itinerari. El neerlandès ha estat més ràpid que el txec Piotr Havik i del també holandès Konny Looser als últims metres per aturar el cronòmetre en 6h27m56s.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/05/Lydia-Iglesias.-Foto-Roger-Salanova.jpg’ attachment=’13497′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=’manually,https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/04/Noemi-Moreno-Foto-Sixt-Visuals.jpg’ target=’_blank’ id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-l0807706′ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

El programa el completava el repte 100K, una distància més curta però exigent que obria la finestra de The Traka a tots els enamorats del gravel. El més ràpid del recorregut de 108 quilòmetres amb 1250 metres de desnivell positiu ha estat el francès Julen Falchon amb 3h53m54s, davant del seu compatriota Jean Labadens i Xavier Amat. L’honor en la baralla femenina ha estat per a la britànica Annabel Fisher amb 4h11m37s qui ha estat molt ben acompanyada per la irlandesa Emma Porter i l’austríaca Theresa Rindler.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/05/SXTthetraka22-11.jpg’ attachment=’13498′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=’manually,https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/04/Noemi-Moreno-Foto-Sixt-Visuals.jpg’ target=’_blank’ id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-l0807706′ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]
Només mirant les nacionalitats dels protagonistes de totes les distàncies, ja t’adones de la internacionalització de la prova. Klassmark va sembrar una llavor que ha brotat amb força. Girona és sinònim de ciclisme, en totes les modalitats i disciplines. Amb quatre edicions, i una pandèmia pel mig, The Traka ha esdevingut un dels millors esdeveniments gravel d’Europa. El futur no té límits. Klassmark seguirà apostant fort per The Traka per ser el màxim exponent del gravel a Girona i ho farà com a exemple de sostenibilitat, amor i respecte pel medi ambient. L’única petjada que vol deixar és la del record de tots els participants.
[/av_textblock]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

#Klassmark #TheTraka
#NoNatureNoFuture #Reset

[/av_textblock]

[/av_one_full]