EL MILLOR TRAIL RUNNING, RUMB AL PARADÍS DEL CAP DE CREUS

Emelie Forsberg, Thibaut Baronian i Sara Alonso, lideren la llista de participants del Trail Cap de Creus

El Trail Cap de Creus brindarà l’oportunitat de conèixer els tresors que amaga el Parc Natural

Roses, 5 de marca de 2024 –El Parc Natural del Cap de Creus és reconegut com un dels paisatges més impressionants pel seu entorn natural de bellesa incomparable. Amb els seus penya-segats escarpats, cales amagades i vistes panoràmiques al mar, és un destí ideal per a aquells que busquen experiències úniques en la natura. El Trail Cap de Creus aprofita aquest escenari excepcional per oferir als corredors tres recorreguts desafiants, on cada pas és un veritable viatge entre el cel i el mar. Els participants se submergiran en la bellesa i la intensitat de l’entorn per gaudir d’una de les millors experiències que el trail running pot oferir. Amb aquesta intenció viatjaran a Roses alguns dels atletes més importants del panorama internacional. A la línia de sortida del diumenge 10 de març trobarem corredors de la talla del francès Thibaut Baronian, la sueca Emelie Forsberg, la donostiarra Sara Alonso, el neozelandès Scott Hawker o la catalana Marta Molist. A la cita també hi acudiran la fornada de nous corredors catalans que han dominat les competicions internacionals en les categories inferiors. Parlem d’Iu Net, Jan Torrella, Gabriela Lasalle o Lluís Puigvert, entre d’altres.

Els primers participants a desafiar el terreny abrupte del paradís, així es denomina al Cap de Creus entre la comunitat del trail running, seran els del recorregut Marathon. La competició començarà a les 8:00 h. Per davant 43,7 quilòmetres amb 2200 metres de desnivell positiu que descobreixen els tresors més ben guardats del Parc Natural. La vertiginosa cresta que corona al cim de Sant Salvador Saverdera, sostre de la prova a pràcticament 700 metres d’altitud, recompensarà els corredors amb unes vistes espectaculars del Cap de Creus, a la dreta, i l’Empordà, a l’esquerra. No serà l’única dificultat muntanyosa, el terreny també serà ascendent camí d’El Puig Bufadors, el Puig de Sa Cruïlla i el Pla de les Gates. Un autèntic viatge entre el mar i el celque recorre la història de les poblacions marítimes d’El Port de la Selva i Cadaqués o del majestuós monestir de Sant Pere de Rodes. Sense oblidar les platges paradisíaques de Cala Jóncols i Cala Montjoi.

En aquest escenari pretén estampar el seu segell Thibaut Baronian. El francès serà una de les grans estrelles internacionals a Roses i està cridat a ser més que protagonista. No obstant això, són molts els factors que intervenen en una cursa de muntanya. Corredors contrastats com Jordi Roy, Sau Domènech, Ignasi Ferrer, Oriol Barbany o el francès Alex Molin prendran la sortida a la caça de les places d’honor sense renunciar a res. En la baralla femenina, Marta Molist lidera una llista de candidates que preveu una lluita frenètica entre la catalana i la canadenca Marianne Hogan. Abril Torrent, de tornada després d’una lesió, és la gran esperança local.

Mitja hora més tard, a les 8:30 h, la jornada continuarà amb el recorregut Express. Es tracta de la distància més explosiva; 11,5 quilòmetres i 600 metres de desnivell positiu amb la mirada posada en un Pic de l’Àliga que regala unes vistes fascinants del Golf de Roses i el Parc Natural. Desconeixem si contemplar el paisatge paradisíac i lluitar per la victòria és compatible. Ho preguntarem a Gabriela Lasalle i Ramon Comellas, dos dels corredors amb més opcions d’alçar-se amb el triomf final.

La tercera i última sortida serà la del Trail. 22 quilòmetres amb 1000 metres de desnivell positiu que prendran vida a partir de les 9:00 h. Els primers quilòmetres seran calcats als de la distància Express, amb el Pic de l’Àliga com a punt més important. Després de coronar el Puig Alt, que ofereix una imatge meravellosa del Cap Norfeu, connectaran amb el circuit Marathon al Puig de Sa Cruïlla per resseguir la zona de cales i l’última pujada fins a la línia d’arribada a la zona poliesportiva de Roses. L’atleta Sara Alonso, que va irrompre amb força fa dos anys en el panorama internacional, és el nom més important juntament amb el de la sueca Emelie Forsberg. La lluita entre joventut i experiència també es viurà en el costat masculí. D’una banda, l’ambició d’Iu Net, Jan Torrella, Lluís Puigvert o Aniol Pujiula no té límits. En la mateixa tessitura es troben Arnau Aranda o el francès Gabin Ageron. D’altra banda, trobem el talent contrastat durant anys de Josep Pagès i del neozelandès Scott Hawker, tota una llegenda del trail.

No obstant això, la festa al paradís començarà el dissabte 9 de març. Serà el moment de recollir el dorsal d’una 13ª edició que il·lusiona com el primer dia. La demanda ha tornat a superar amb escreix les 900 places disponibles. També serà el torn de la Kids, una activitat lúdica i no competitiva que abraça les diferents categories de formació. El Trail Cap de Creus va més enllà de la competició, és l’oportunitat de connectar amb la natura i gaudir d’un dels entorns més privilegiats del món del trail running. Per aquesta raó, Klassmark continuarà reivindicant l’amor i el respecte pel medi ambient amb l’objectiu que les futures generacions puguin seguir gaudint del tresor del litoral català.