TRAIL ROCACORBA, QUILÒMETRE ZERO DEL TRAIL RUNNING CATALÀ

Clàudia Tremps, Alejandro Villarino o Gabriela Lasalle, no es perdran la cursa més salvatge de l’any

Els boscos i cingleres de Rocacorba tornen a ser l’escenari escollit per obrir el calendari de Klassmark

Canet d’Adri, 23 de gener de 2024 – Diumenge 28 de gener de 2024. Aquest és el punt de partida d’una nova temporada de Klassmark on el trail running seguirà sent protagonista. El Trail Rocacorba s’ha convertit en el quilòmetre zero del calendari de curses de muntanya de Catalunya. La cursa de Canet d’Adri, a prop de la ciutat de Girona, reunirà a corredors amateurs i d’elit amb un objectiu comú: compartir els primers quilòmetres de l’any. Camí de la tretzena edició, l’entorn natural de Rocacorba assegura una experiència pura i genuïna als seus participants. Noms com el de Clàudia Tremps, Alejandro Villarino o Gabriela Lasalle, han decidit no perdre’s la cursa més salvatge de l’any.

Klassmark és conscient que l’essència dels esports a l’aire lliure és el contacte amb la natura. Per aquest motiu, un any més, reafirma el seu compromís mediambiental, situant-lo en l’eix central del seu model organitzatiu. Aquest és l’únic camí per seguir gaudint de les curses de muntanya com fins ara. Rocacorba té un gran valor paisatgístic i córrer pels seus boscos i cingleres és un autèntic luxe. Els recorreguts Marathon, Trail i Express en són el millor exemple. No deixaran indiferent a ningú.

Les tres distàncies estan marcades per la forta ascensió al Santuari de Rocacorba, sempre omnipresent damunt la roca. Es tracta del punt més icònic de la cursa, a tocar els mil metres d’altitud. De fet, el recorregut Express de 17 quilòmetres amb 800 metres de desnivell positiu proposa un puja i baixa al Santuari. La cursa més ràpida i explosiva del dia arrancarà a les nou del matí amb la promesa Gabriela Lasalle en la línia de sortida al costat de noms com el de Georgina Gabarró, David Gutiérrez o Carla Esclusa. Mitja hora més tard, a les nou hores i trenta minuts, entraran a escena els participants del Trail. Per endavant, un recorregut de 24,7 quilòmetres amb 1350 metres de desnivell positiu on Josep Pagès i Sergi Beltran, entre altres, volen ser protagonistes. Ben segur, hi haurà molts més atletes en la lluita per les posicions d’honor. Cursa oberta i màxima emoció en totes les distàncies.

Els corredors més matiners seran els de la Marathon. A les vuit del matí es donarà el tret de sortida a l’aventura de 36,5 quilòmetres amb 1900 metres de desnivell positiu que descobreix els secrets més ben amagats de Rocacorba. Més enllà del Santuari, els participants visitaran el Pla d’en Martí, el Mas Gelats o la Riera de Canet, abans de tornar al pavelló poliesportiu de Canet d’Adri per completar el repte. En la baralla femenina, destaca la presència de Clàudia TrempsCèlia Balcells, segona l’any passat, i Sophie Grant, medalla de xocolata en dues ocasions, també saben que es córrer a Rocacorba. En la masculina, Alejandro Villarino encapçala la llista de candidats a la glòria final. En ella també apareixen Alexandre Urbina, Thibaut Leroy, Albert Llonch, Luciano Pilatti, Gerard de Antonio… L’organització també ofereix la possibilitat de fer front al recorregut Marathon per parelles. A les batalles individuals se’ls hi unirà la lluita entre els equips masculins, mixtes i femenins.

Més enllà dels noms propis, Klassmark treballa per oferir la millor experiència possible a tots els participants, del primer al darrer. El Trail Rocacorba manté l’autenticitat del primer dia i el seu terreny presenta una orografia i característiques ideals per a la pràctica del trail running. En aquest entorn és on trobem l’essència de les curses de muntanya, aquella cosa que les fa especials i diferents de la resta d’esports. Per aquest motiu, el pròxim diumenge 28 de gener, vuit-cents amants del trail running tornaran a Canet d’Adri per fer realitat una nova edició del Trail Rocacorba.