ROCACORBA INAUGURA LA TEMPORADA AMB TRES REPTES ESPECTACULARS

L’entorn salvatge del Trail Rocacorba va tornar a enlluernar a la comunitat del trail running

Sara Sanante, Gerard de Antonio i Gabriela Lasalle, van ser alguns dels protagonistes de la jornada

Canet d’Adri, 28 de gener de 2024 – El Trail Rocacorba s’ha convertit en el punt de partida del calendari de Klassmark i la temporada de curses de muntanya de Catalunya; el 2024 no ha estat una excepció. 800 cents corredors van desembarcar a Canet d’Adri, a pocs quilòmetres de la ciutat de Girona, el diumenge 28 de gener amb l’objectiu de tornar a fer realitat la cursa més salvatge de l’any. Córrer entre els boscos frondosos i les cingleres de l’entorn natural de Rocacorba és una de les millors experiències que el trail running pot oferir. Els amants d’aquest esport van gaudir de valent amb cada pam dels tres recorreguts proposats per l’organització. Entre ells, Sara Sanante, Gerard de Antonio i Gabriela Lasalle; alguns dels protagonistes de la tretzena edició del Trail Rocacorba.

Els primers corredors a entrar en escena, concretament a les vuit del matí, van ser els de la Marathon. La distància més llarga de la jornada oferia la possibilitat de conèixer alguns dels racons més sorprenents de Rocacorba. Més enllà del Santuari omnipresent damunt la roca, punt icònic dels tres recorreguts, els participants de la Marathon van estampar el seu segell al Pla d’en Martí, al Mas Gelats o a la Riera de Canet per completar una volta fascinant de 36,5 quilòmetres amb 1900 metres de desnivell positiu. Els primers corredors a travessar la línia d’arribada van córrer tan de pressa, que desconeixem si van tenir temps de gaudir d’aquest entorn natural privilegiat.

Gerard d’Antonio arribava a Canet d’Adri com un dels favorits; no li van tremolar les cames. El campió català de marató va tocar la glòria juntament amb el francès Thibault Leroy. Després de compartir tots els quilòmetres del recorregut, van decidir travessar la meta junts i agafats de la mà. Un gest que realça els valors del trail running, on l’ètica ha de prevaldre sempre per sobre de la competició. L’exactitud del cronometratge va dictar que Gerard era el guanyador, però tots dos van signar un registre de 3h25m31s. Un gran Diego Arroyo els va acompanyar a la foto d’honor. En la baralla femenina, Cèlia Balcells va aturar el cronòmetre en 4h02m37s per conquistar la victòria davant una rival temible com Clàudia Tremps. La batalla va estar molt igualada durant el primer equador de cursa, però la Cèlia va córrer desencadenada en el tram decisiu. Mireia Blasco va tancar el podi.

A les batalles individuals es va sumar la lluita per equips; Klassmark oferia la possibilitat de fer front al recorregut Marathon amb un company d’agonia. Aquest va ser el format que va escollir Sara Sanante, la dona més ràpida de la Marathon amb un temps de 3h57m51s. En aquesta ocasió va formar files amb Gaspar Bartra per convertir-se en el millor equip, tan absolut com mixte. La millor dupla masculina va ser la formada per Sergi Bañeras i Francesc Martín, mentre Mireia Perpinya i Marili Yamilet van ser el millor tàndem femení.

Una hora més tard, a les nou, Canet d’Adri vibrava amb la sortida de la distància Express. Es tractava del recorregut més explosiu de la jornada. Un puja i baixa al Santuari de 17 quilòmetres amb 800 metres de desnivell positiu. Ningú va poder qüestionar la superioritat de Gabriela Lasalle, una de les grans promeses del trail running que corrobora el seu potencial cada cap de setmana. 1h34m39s per a la campiona. A la foto d’honor la van acompanyar Georgina Gabarró i Carla Esclusa. La victòria masculina se la va emportar Manuel Domínguez, una altra promesa, després d’1h29m03s d’esforç, per davant de Carles Galobardes Telmo Burrutia.

La tercera i última sortida del Trail Rocacorba va ser la del Trail a les nou hores i trenta minuts. Un itinerari de 24,7 quilòmetres amb 1350 metres de desnivell positiu marcat per dues ascensions. Joan Riutort volia ser protagonista i va ser-ho. La cursa va estar molt igualada i no es va decidir fins al final, moment en què en Joan va dictar sentència per endur-se el triomf amb un temps de 2h15m59s. Josep Pagès i Joan Frago, segon i tercer, també van firmar dues actuacions estel·lars. La cursa femenina també va ser oberta, amb diferents aspirants optant a les places d’honor. Entre elles, Carla Ràfols, qui travessaria la línia d’arribada en primera posició, després de 2h39m04s, imposant-se a Chelsea Creak i Cristina García.

Tant organització com corredors són conscients que curses de muntanya com les del Trail Rocacorba són un autèntic luxe. Per aquest motiu, el pal de paller de Klassmark segueix sent el seu compromís mediambiental. L’obsessió de l’equip és que cada idea que impulsin tinguin un retorn positiu en l’entorn natural on es desenvolupa. Aquesta línia de treball queda patent en tots els seus esdeveniments, tant de trail running com de gravel. De fet, la pròxima aventura de Klassmark serà la Santa Vall, un repte gravel per etapes que se celebrarà a Sant Gregori del 16 al 18 de febrer i obrirà el teló del circuit internacional de las Gravel Earth Series. El trail tornarà el 10 de març amb la cita del paradís a Roses: el Trail Cap de Creus.

MARATHON (F)
1. Cèlia Balcells – 04:02:37
2. Clàudia Tremps – 04:09:09
3. Mireia Blasco – 04:28:30

MARATHON (M)
1. Gerard de Antonio – 03:25:31
2. Thibault Leroy – 03:25:31
3. Diego Arroyo – 03:28:48

TRAIL (F)
1. Carla Ràfols – 02:39:04
2. Chelsea Creak – 02:41:21
3. Cristina García – 02:55:44

TRAIL (M)
1. Joan Riutort – 02:15:59
2. Josep Pagès – 02:16:56
3. Joan Frago – 02:18:47

EXPRESS (F)
1. Gabriela Lasalle – 01:34:39
2. Georgina Gabarrós – 01:44:55
3. Carla Esclusa – 01:47:47

EXPRESS (M)
1. Manuel Domínguez – 01:29:03
2. Carles Galobardes – 01:29:32
3. Telmo Barruita – 01:30:09

TEAM MARATHON (M)
1. Francesc Martín & Sergi Bañeras – 04:08:16
2. Cesar Aranguren & Miguel Mendez – 04:23:22
3. Joan Solà & Manel Begara – 04:23:57

TEAMS MARATHON (F)
1. Mireia Perpinya & Marili Yamilet – 05:10:39
2. Nuria Andujar & Esther Vazquez – 05:37:48
3. Gisela Solande & Ariadna Bigas – 06:16:35

TEAMS MARATHON (X)
1. Sara Sanante & Gaspar Bartra – 03:57:51
2. Maria Pijoan & Enric Sarrado – 04:59:21
3. Ghizela Vonica & Doumenc Sebastien – 05:04:05

Tots els resultats AQUÍ