GIRONA ES VESTEIX DE TRAIL RUNNER GRÀCIES A UNA ESPLENDIDA CMG

Jordi Roy va esmicolar el rècord de la Transgavarres per inscriure el seu nom en el palmarès de la prova

Cèlia Balsells, Alex Dautel, Olivia Mitchell, Arnau Aranda i Ella Harris, també van brillar a Girona

GIRONA, 19 de novembre de 2023 – A Girona no tot és futbol i bàsquet. La ciutat va vibrar el diumenge 19 de novembre amb els més de mil corredors que van donar vida a la 12a edició de la CMG, la cursa de muntanya de Girona. L’esdeveniment organitzat per Klassmark va atreure atletes de més de 20 nacionalitats, els quals van ser rebuts amb una càlida benvinguda per part de l’àmplia majoria local. El programa de la CMG va presentar tres reptes: la Transgavarres, el Trail i l’Express, cadascun amb els seus propis quilòmetres i desnivells per rebre a tota la comunitat del trail running. En ella trobem a Jordi Roy, qui va fer miques el rècord de la Trangavarres per inscriure el seu nom per la gran porta. Cèlia Balsells va ser la guanyadora femenina, mentre la distància Trail va ser dominada per l’alemany Alex Dautel i la britànica Olivia Mitchell.

La jornada va començar amb la Transgavarres, un recorregut èpic de 50 quilòmetres amb 1700 metres de desnivell positiu, que va portar els corredors des de la Platja Gran de Palamós fins al barri vell de Girona, travessant el massís de Les Gavarres. Es tracta d’un traçat ràpid on cal mesurar al mil·límetre l’esforç per arribar amb energia al tram decisiu. No obstant això, tant Jordi Roy com Ignasi Ferrer van arribar a aquest punt amb opcions de victòria. Tots dos eren mereixedors de la glòria final, però els petits detalls van decantar la balança a favor del primer. Jordi Roy va atacar en el moment clau; ningú va córrer més de pressa que ell en l’últim descens. Va travessar la línia de meta eufòric, aturant el cronòmetre en 3h54m55s per establir un nou rècord de la prova. Sense paraules. Ignasi Ferrer entrava a poc més d’un minut, mentre un excepcional Wifred Lladó assaltava al podi.

En la baralla femenina, Cèlia Balsells no va donar marge a l’emoció. Va dominar amb autoritat de principi a fi per signar una victòria inqüestionable. Les seves rivals es van quedar molt lluny del registre de les 4h27m21s de la campiona. Més enllà de la marca, la segona plaça de Paloma Lobera i la tercera d’Anna Olivares són més que meritoris després de brillar en una de les grans cites del calendari de curses de muntanya. No van ser els únics noms propis de la Transgavarres. Un aspecte únic d’aquesta distància és la possibilitat de córrer en equip. Felipe González i Roger Villar van ser la millor parella masculina. Maria Pijoan i Enric Sarrado van travessar la meta com a millor tàndem mixt. Finalment, la victòria entre els equips femenins va ser per a Paula López i Anna Dalmau.

Les altres dues distàncies del dia eren circulars amb sortida i arribada a Girona. Els corredors internacionals van ser els grans protagonistes del Trail de 21 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiu. L’actuació de l’alemany Alex Dautel va ser superlativa. Va completar el repte en 1h27m26s, esborrant qualsevol idea de victòria a l’australià Jacob Willems i al francès Thibault Leroy, qui van ocupar el segon i tercer graó d’un podi de molt nivell. Entre les noies, va destacar la figura d’Olivia Mithcell. Després d’imposar-se l’any passat a l’Express, va pujar un graó per fer el mateix en el Trail amb un temps de 1h49m26s. Sara Adroher i Mariona Blanch la van flanquejar en el podi. La llista de guanyadors la van completar Arnau Aranda i la neozelandesa Ella Harris. El primer va emprar 54m00s per completar els 13 quilòmetres amb 500 metres de desnivell positiu de l’Express, mentre la segona va travessar la línia de meta com a campiona després de 1h10m40s d’esforç.

La Plaça Sant Domènec, al cor del barri vell de Girona, va ser testimoni de l’arribada triomfal de tots els participants, independentment de la seva posició, reafirmant la importància dels valors esportius sobre la competició. Klassmark, conscient de la necessitat de preservar el medi ambient, continua centrant-se en la sostenibilitat per garantir que espais naturals com Les Gavarres segueixin existint per a futures edicions. La CMG 2023 ha demostrat una vegada més que és molt més que una cursa; és una experiència única que uneix corredors de totes les edats i nivells en un emocionant cap de setmana de trail running. Fins i tot els més petits; el dissabte 18 de novembre es va celebrar la CMG Kids abraçant les diferents categories de formació en una prova lúdica i competitiva. Girona espera amb ansietat la pròxima edició d’aquest emocionant esdeveniment.