GIRONA ES PREPARA PER A L’ASSALT D’UN MILER DE CORREDORS DE MUNTANYA

La CMG, la Cursa de Muntanya de Girona, proposa tres recorreguts al cor de les Gavarres

La ciutat reunirà atletes de tots els nivells per reivindicar l’esperit del trail running

GIRONA, 15 de novembre de 2023 – L’activitat no es deté a Girona. Després de viure unes Fires i Festes de Sant Narcís esplèndides, la ciutat està llesta per vibrar aquest diumenge 19 de novembre amb l’energia del miler de corredors que donaran color, vida i forma a la 12a edició de la CMG, la Cursa de Muntanya de Girona. El massís de les Gavarres tornarà a convertir-se en l’escenari perfecte per a una competició que s’ha convertit en una parada obligatòria pels amants del trail running. La prova, que consta de tres distàncies -l’Express, el Trail i la Transgavarres-, atreu participants de tots els nivells amb diferents objectius personals. Tots ells, sense excepció, tindran l’oportunitat d’explorar els espectaculars corriols de l’entorn natural que envolta Girona.

La sortida de la Transgavarres, a les vuit del matí, marcarà l’inici d’una jornada apassionant. El repte proposa un viatge fascinant de 50 quilòmetres amb 1700 metres de desnivell positiu que connecta dues ciutats a través de la bellesa natural del massís de les Gavarres. De la Platja Gran de Palamós a la Plaça Sant Domènec de Girona. Aquest joc no només parla d’esforç físic, sinó també d’una connexió única entre corredors i natura. El Puig Cargol, la Cavorca i Montnegre, repeteixen com a punts de referència inconfusibles del recorregut per oferir les vistes més impressionants de la comarca. Un aspecte únic de la Transgavarres és la possibilitat de córrer en equip. Aquesta opció permet que els participants comparteixin l’experiència, enfrontant-se junts al recorregut.

A la cita, no faltaran alguns dels noms més destacats de les curses de muntanya, que buscaran deixar la seva empremta en la història de la Transgavarres com ha fet en diverses ocasions el corredor Toti Bes. Formarà a la línia de sortida juntament amb un grup ampli de corredors que aspiren a inscriure el seu nom al palmarès individual de la prova per primera vegada. Alexandre Urbina, Jordi Roy o Sergi Garcia lideren una llista de candidats on també trobem Ignasi Ferrer, l’experiència d’Albert Llonch o la rapidesa de Gerard de Antonio, campió català de marató. El ventall d’opcions és ampli en tractar-se d’un recorregut ràpid que atreu atletes de diferents perfils. El desenllaç de la batalla femenina també és imprevisible, però Cèlia Balcells, Laura Remirez, Carla Ryan o Anna Olivares, són algunes de les corredores amb més potencial.

La Plaça Sant Domènec de Girona, al barri vell de la ciutat, marcarà el destí de tots ells. Totes les distàncies desemboquen en aquest punt. A més, la plaça serà protagonista de la sortida dels altres dos reptes del dia. La distància Express de 13 quilòmetres amb 500 metres de desnivell positiu començarà a les nou i mitja del matí amb corredors com Arnau Aranda. Sembla impossible formular una llista de candidats tractant-se del repte més curt i explosiu del dia. Tot pot passar. Mitja hora més tard, a les deu, la distància Trail de 21 quilòmetres amb 800 metres de desnivell positiu prendrà el relleu. Els participants coronaran Sant Miquel i el Puig Estela, dos dels punts més emblemàtics del senderisme gironí. Entre ells, Thibaut Leroy, Geertje Schreurs, Adrià Colomer, Marc Costa, Leire Jaen o Arnau Ansó, que formen part del grup ampli d’atletes aspirants a tot.

Tot i això, serà la CMG Kids la que inaugurà la festa. A partir de les quatre de la tarda del dissabte 18 de novembre, els més petits de la casa participaran en una cursa lúdica i no competitiva que abraça les diferents categories de formació. També serà el moment de recollir el dorsal d’una CMG que no només es distingeix per ser una prova esportiva superlativa. Conscients de la importància de preservar l’entorn natural que acull la cursa, Klassmark ha treballat incansablement per garantir que l’esdeveniment sigui un exemple de responsabilitat ambiental. L’organització vol retornar a l’entorn natural que envolta la ciutat de Girona tot el que li ha donat al llarg d’aquests anys. La cursa s’ha consolidat com un dels esdeveniments més importants de la ciutat i reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.