LA SANTA VALL OBRE EL TELÓ DE LES GRAVEL EARTH SERIES

Un repte per etapes inaugurarà l’ambició calendari del circuit internacional de gravel

Sant Gregori, a cinc minuts de la ciutat de Girona, congregarà a les estrelles d’aquest esport

Santa Vall. Aquest és l’escenari escollit per obrir el teló de les Gravel Earth Series. L’ambiciós projecte de Klassmark arriba a la segona edició com el circuit internacional gravel de referència per als ciclistes que practiquen aquesta modalitat al llarg de tot l’any. 20 esdeveniments en 13 països que promouen el respecte pel medi ambient, la connexió amb la natura i l’intercanvi de vivències entre tota la comunitat. Entre ells, una Santa Vall renovada i transformada en un repte per etapes gravel per donar la benvinguda a les Gravel Earth Series. Del divendres 16 al diumenge 18 de febrer, totes les mirades es dirigiran a Sant Gregori, una petita localitat situada a cinc minuts de la ciutat Girona. A la cita hi acudirà gran part de les estrelles mundials d’aquest esport. Entre aquests, els actuals campions del circuit, l’italià Mattia de Marchi i la britànica Annabel Fischer.

La festa arrencarà el divendres 16 de febrer a partir de les 16:00 h amb un pròleg de 6,3 quilòmetres amb 362 metres de desnivell positiu, concretament la distància que separa Sant Gregori de Sant Grau, un dels cims mítics de la zona. Aquesta ascensió donarà la benvinguda a tots els ciclistes, tan amateurs com a elits. Posteriorment, després de finalitzar el repte, tots ells estaran convidats a la presentació oficial d’atletes i equips de les Gravel Earth Series. Una llista extensa de candidats i candidates, tant a la victòria de la Santa Vall com a la global del circuit, desfilaran per l’escenari de l’Espai La Pineda. En aquesta localització se centrarà l’activitat de les tres jornades amb tots els serveis que necessita el participant.

Entre els atletes amb opcions de ser protagonistes, trobem la britànica Annabel Fisher i l’italià Mattia de Marchi. Tots dos començaran la defensa de la seva corona a la Santa Vall. De fet, en la baralla femenina trobem el darrer Top5; el completen la nord-americana Amity Rockwell, la britànica Maddy Nutt, l’alemanya Svenja Betz i la neerlandesa Geertje Schreurs. Tot i això, la victòria també pot estar en mans de noms com el de l’alemanya Carolin Schiff o l’espanyola Clàudia Galicia, entre tantes altres. En la lluita masculina, també destaca la presència del neerlandès Diederik Deelen, el suís Nils Correvon o el britànic Toby Perry; tercer, quart i cinquè el 2023. El nord-americà Payson McElveen, els neerlandesos Ivar Slik i Hans Becking, el francès Hugo Drechou, el txec Petr Vakoc, l’alemany Paul Voss o el danès Tobias Kongstad, també formen part d’una llista interminable de favorits. Tot pot passar en el primer esdeveniment de la temporada. Tots els ciclistes que seran cridats a la presentació tenen opcions d’ocupar les places d’honor.

La segona etapa, la del dissabte 17 de febrer, marcarà les primeres diferències importants. L’itinerari té una longitud de 72,6 quilòmetres amb 830 metres de desnivell positiu. No obstant això, no es cronometrarà la totalitat del recorregut. La classificació la determinarà  sinó els dos segments prèviament senyalitzats. A més, la sortida serà oberta; els participants podran creuar per l’arc de sortida entre les 9:00 i les 10:00 h. L’estratègia serà clau per arribar amb opcions al tercer i darrer assalt. Diumenge 18 de febrer dictarà sentència amb una jornada lineal de 116 quilòmetres amb 1542 metres de desnivell positiu. L’etapa més llarga de la Santa Vall cobrarà vida a partir de les 8.30 h, moment en què les dones donaran els primers pedals. Una hora més tard serà el torn dels homes. La glòria espera a l’arribada de Sant Gregori.

Aquest és l’escenari i el format que repartiran els primers punts del circuit internacional. La Santa Vall ha estat catalogada com una Gravel Earth, però el nivell de participació és digne de la millor prova del calendari. Els guanyadors se n’aniran amb un botí de 750 punts. La classificació final contempla les dues millors puntuacions de l’any més els punts de la gran final. La festa de les Gravel Earth Series està a punt d’arrencar i tot indica que ho farà per la porta gran.