PALAMÓS VIBRA AMB EL TRAIL COSTA BRAVA MÉS RADIANT

Albert Pujol i Mónica Vives volen en un recorregutMarathon exigent i espectacular

La distància Trail va coronar Natàlia González i Toni Baños, Gabriela Lasalle i Adrià López van brillar a l’Express

La primavera es va avançar per donar la benvinguda a la sisena edició del Trail Costa Brava. Les temperatures van pujar i el sol va ser protagonista durant tot el cap de setmana a la cursa de muntanya de Palamós. Els corredors van compartir escenari amb els primers banyistes de l’any. Tothom gaudeix del tresor del litoral català a la seva manera, però Klassmark té clar que la millor manera de reivindicar la Costa Brava n’és formant part. Per travessar la línia de meta de Palamós, els corredors es van barallar amb un terreny heterogeni i trencacames. Albert Pujol, Mònica Vives, Natàlia González, Gabriela Lasalle i Adrià López van sortir airosos de la batalla.

La festa va començar el dissabte 11 de març amb la modalitat Kids, una cursa infantil lúdica i no competitiva per fomentar el trail entre les diferents categories de formació. Va ser el millor preàmbul de la distància Express, la cursa més explosiva del programa. 14 quilòmetres amb 300 metres de desnivell positiu on van brillar Gabriela Lasalle i Adrià López. La primera es va imposar a Ana Manresa i Rocio Aparicio amb un registre de 1h06m07s, mentre que el segon va fer el mateix amb Sergi Martínez i Biel Sagués després d’aturar el cronòmetre en 58m54s. Tot i això, la dona més ràpida va ser una Anna Guirado, que va decidir formar part de la classificació per equips sumant esforços amb Martí Esquerda. 1h03m52s per al millor tàndem mixt.

El diumenge 12 de març va clarejar d’hora. Els participants de la Marathon van haver de desplaçar-se a la localitat de Pals per prendre la sortida. Val la pena. 42 quilòmetres amb 2000 metres de desnivell positiu que descobreixen la costa gironina. Un itinerari cinc estrelles amb el Mar Mediterrani com a teló de fons fins a travessar una línia de meta de Palamós que també va acollir les sortides de les distàncies Express i Trail. L’autèntic epicentre de la cursa on es van congregar participants, seguidors i curiosos. L’ambient de les grans ocasions.

Palamós va vibrar amb l’entrada d’Albert Pujol, el gran protagonista de la Marathon. Després d’un primer atac temerari d’Ivan Moreno, va acabar abandonant, es va formar un quartet de luxe. Juntament amb Pujol, demanaven pas Jordi Roy, Diego Arroyo i MarcVilà, però l’Albert va recuperar sensacions per guanyar amb autoritat. El seu registre de 3h43m26s, a les portes del rècord de la prova, parla per ell mateix. El segon classificat, un extraordinari Diego Arroyo, va entrar a més de deu minuts. Per darrere, Marc Vilà acabaria atrapant Jordi Roy, però tots dos van decidir acabar el repte junts i compartir la tercera plaça. Els valors del trail running van tornar a quedar palesos.

En la baralla femenina, Mónica Vives també va volar. Partia com a favorita i no li va tremolar el pols liderant la prova des del principi fins al final. 4h30m00s per a la campiona. Anna Pujol i Angels Llobera la van flanquejar a la foto de les millors. Menció especial mereix la competició entre els equips mixtos, on el nivell entre les noies també va ser molt elevat. Anya Tarasova, segon millor temps femení a escassos segons de Vives, va formar al costat d’Aleix Ferrer per alçar-se amb la victòria. Jackeline Gómez, de la mà d’Albert Alegre, i Abril Torrent, sumant esforços amb Àlex Solà, també van signar grans actuacions. Estem parlant de la segona i tercera millor parella mixta del dia.

El Trail va tancar el programa de diumenge. 23 quilòmetres amb 700 metres de desnivell positiu que no van deixar indiferent ningú. El nivell va ser més que alt. Entre el llarg llistat de favorits, va sobresortir el nom de Toni Baños, flamant guanyador amb 1h33m20s. Victor Da Costa i Josep Miret també van aconseguir pujar a un podi molt disputat. Menys de vint segons de diferència entre els tres primers. El desenllaç de la prova no va ser apte per a cardíacs. La batalla femenina també va coronar Natàlia González amb un registre de 1h44m44s. Va guanyar amb autoritat davant d’unes superlatives Ahlam Elkakdi i Laia Montoya. Com va passar amb l’Express i la Marathon, entre els millors temps signats per dones, vam trobar una parella mixta. Sarah Bergeron, va calcar el registre d’Elkakdi, es va alçar amb aquesta classificació amb el seu company Mathieu Bélanger.

El Trail Costa Brava va tancar el segon dels tres capítols de les R.Trails, el circuit de curses de muntanya de Klassmark. Ara toca treure la calculadora i sumar temps per definir la classificació general. Només optaran a la glòria final els corredors que s’atreveixin a completar la trilogia. El desenllaç el viurem el cap de setmana del 20 i el 21 de maig. El paradís del Trail Cap de Creus dictarà sentència.