GIRONA CONVOCA EL MILLOR MTB PER GAUDIR DEL MILLOR SINGLETRACK

La Girona MTB Singletrack és una de les curses per etapes més divertides i genuïnes del calendari

Els participants gaudiran d’un entorn privilegiat per al MTB durant tres dies apassionants

Girona està catalogada com el paradís pels amants del ciclisme. Amb un impressionant entorn natural, s’ha convertit en la casa de molts ciclistes professionals i amants d’aquest esport. Ara, la ciutat es prepara per acollir mig miler de ciclistes en un dels esdeveniments més esperats de l’any: la Girona MTB Singletrack. Durant tres dies i tres etapes, del divendres 31 de març al diumenge 2 d’abril, la prova brindarà l’oportunitat de conèixer el millor singletrack, el senyal d’identitat que l’ha catapultat des de la seva inauguració el 2015. En la vuitena edició, la cursa per etapes de MTB de Klassmark assolirà un 40% de participació estrangera amb noms com el del suís Hansueli Stauffer o l’italià Massimo Rosa.

A escala nacional, a banda del públic català, les comunitats de les Illes Balears, el País Basc i la Comunitat Valenciana seran les més representatives. De fet, trobem ciclistes de molts racons de la península, sense oblidar-nos del fidel públic canari. Francesc Guerra, més conegut com el Guerrilla, agafarà la sortida amb la condició de favorit i amb l’objectiu que la victòria final es quedi a casa. Miquel Faus, sap que és pujar al podi de Girona, és una altra de les grans esperances. També mereix una menció Oriol Colomé com a campió de la prova. En la baralla femenina, Alba Solés i Marta Torà també tenen opcions d’estar entre les millors.

França serà la colònia europea més nombrosa en la Girona MTB Singletrack, amb Ewen Astegiano liderant la representació, seguit dels Països Baixos i Bèlgica. Tot i això, els ciclistes cridats a ser protagonistes són el suís Hansueli Stauffer, guanyador el 2019, i l’italià Massimo Rosa. El paper del britànic Ben Thomas o la israelita Rotem Gafinovitz també pot ser crucial. Segur que en aquesta llista apareixeran altres candidats d’alguna de les 23 nacionalitats presents en la gran festa de la bicicleta de muntanya de la ciutat de Girona. Alguns d’aquests ciclistes competiran en el format per equips, com ara l’alemanya Anna Jördens. L’organització ofereix la possibilitat de fer realitat les tres etapes de manera individual o en equips de dos.

La lluita pels mallots de líder arrencarà el divendres 31 de març a les 8.00 h. Per davant 53 quilòmetres amb 1200 metres de desnivell positiu que recorren els corriols nets i ràpids del nord de la ciutat. El dissabte 1 a les 9:00 h serà el moment de viure l’etapa reina a l’ala oest de Girona. Una autèntica muntanya russa de 85 quilòmetres amb 1700 metres de desnivell positiu per gaudir del MTB a la seva màxima expressió. El diumenge 2 marcarà el destí de tots els participants. Un darrer esforç de 54 quilòmetres amb 1200 metres de desnivell positiu que mira a l’est, concretament a Les Gavarres. Viurem el desenllaç a partir de les 9:00 h, mentre que a les 13:30 h es coronarà als campions amb comparsa de gegants per rebre’ls a tots.

La Girona MTB Singletrack no només ofereix als ciclistes l’oportunitat de gaudir d’una experiència única de MTB, sinó que també els permet viure la ciutat durant tot el cap de setmana. La prova proposa tres circuits circulars amb sortida i arribada al Parc de les Ribes del Ter, just al costat del pavelló de Girona-Fontajau, evitant qualsevol desplaçament. Una localització ideal a escassos cinc minuts del barri vell que ofereix tot allò que el participant pugui demanar; només s’hauran de preocupar de pedalar. Klassmark ho té tot preparat.