[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-gh3cj’]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

EL GRAVEL JA TÉ UN ALTRE PARADÍS: RANXO

Els camins i pistes de la Catalunya agrícola enamoren els adeptes del gravel

Dennis Van Winden i Mercè Pacios posen la primera pedra del nou repte de Klassmark

Des de les sis del matí bullia l’olla a Ponts. Els veïns de la localitat lleidatana havien matinat per encendre el foc amb l’objectiu d’oferir a tots els ciclistes una bona ració de ‘Lo Ranxo’ a l’arribada. L’escudella tradicional de la zona reuneix tot el poble el dimarts de Carnaval per oferir 12000 racions a tot aquell que s’apropi a la festa. Com el bon brou, la nova proposta de gravel de Klassmark feia anys que cuinava a foc lent. El diumenge 10 d’octubre era la data indicada per compartir els secrets del nou paradís d’aquest esport. L’aventura estava a punt per servir. La batejarien Ranxo. Primer, per homenatjar la terra. Segon, per l’esforç i la paciència de les coses fetes amb amor.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2021/10/Lo-Ranxo-1.-Foto-Sixt-Visuals.jpg’ attachment=’10815′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kcd3srwh’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

El nou Ranxo parla dels camins i pistes de la Noguera i la Segarra. La prova descobreix aquest territori agrícola com un lloc idíl·lic per l’aventurer del gravel. La Catalunya profunda amaga llocs d’ensomni per gaudir de tot el que aquest esport pot oferir. Llargues rectes infinites han acompanyat els participants en cada un dels recorreguts. La prova proposava tres recorreguts per obrir la finestra de Ranxo a tots els amants del gravel. A Ponts no hi havia excusa, tot ciclista trobava el repte que estava buscant. Era el moment d’acceptar el desafiament i descobrir aquest entorn de la millor manera possible: pedalejant d’una manera segura i responsable. L’esdeveniment de Klassmark ha tornat a ser un exemple de sostenibilitat i respecte pel medi ambient. L’única empremta que ha deixat Ranxo ha estat la que perdurarà en la memòria de tots els participants que han posat la primera pedra d’una prova amb un futur excitant.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2021/10/Ranxo-2.-Foto-Sixt-Visuasl.jpg’ attachment=’10813′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kcd3srwh’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

Els primers ciclistes a entrar a escena han estat els participants de la distància Large. A les vuit hores i trenta minuts es donava el tret de sortida per inaugurar formalment Ranxo. Per davant 148 quilòmetres amb 1350 metres de desnivell positiu per descobrir els secrets d’aquest territori. L’espera havia acabat i per fi podrien conèixer en primera persona per què en diuen el nou paradís del gravel. Raons no li falten. Els primers a esbrinar-ho han estat l’holandès Dennis Van Winden i l’italià Mattia de Marchi, per davant de Daniel Bonello. 4h27m57s per recórrer tots els racons que amaga Ranxo. En la baralla femenina l’honor de la ciclista més ràpida ha estat per a Mercè Pacios amb 5h49m15s amb actuacions destacades de l’australiana Brodie Chapman i Sandra Santanyes. Impressiona llegir alguns d’aquests noms. Ranxo ha reunit des dels ciclistes professionals a aventurers que busquen una experiència que només el gravel pot oferir. Tots pedalant junts amb el mateix objectiu.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2021/10/Bikers-Large.-Foto-Sixt-Visuals.jpg’ attachment=’10814′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kcd3srwh’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

Mitja hora més tard, a les nou en punt, ha estat el torn de les altres dues distàncies del dia. El recorregut Medium proposava un repte de 111 quilòmetres amb 1100 metres de desnivell positiu on Oriol Silvestre amb 3h34m15s i Mayalen Noriega amb 4h20m33s han estat els ciclistes més ràpids de la jornada. En la distància Short54 quilòmetres amb 650 metres de desnivell positiu, els primers a completar el recorregut han estat Joel Bernades amb 2h33m22s i Adriana Payà amb 2h06m04s. Tots dos circuits resseguien part del recorregut llarg i els tres tenien un punt en comú: els circuits no estaven senyalitzats. L’aventura de Ranxo també era un repte de navegació a tots els participants. Ha estat la intuïció de cada un d’ells i el seu sistema GPS qui els ha conduït a la meta de Ponts.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2021/10/Mayalen-Noriega.-Foto-Sixt-Visuals.jpg’ attachment=’10816′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kcd3srwh’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

La sortida i l’arribada de la prova estava situada al Parc del Roca del Call. Una localització ideal per acollir un esdeveniment d’aquestes característiques, en la llera del riu Segre i a pocs metres de Ponts, per compartir un cap de setmana amb família i amics. De fet, Klassmark va animar a tots els seus adeptes a encendre la metxa de Ranxo el dissabte 9 a la tarda. Va preparar un piscolabis de benvinguda amb productes de proximitat durant la recollida de dorsals. No era l’única sorpresa. La festa també va arrencar amb un concurs de llançar bicicletes. ¿El premi? Una inscripció de The Traka per a qui la llancés més lluny. Tot això entre rialles i bon ambient. Aquest cap de setmana s’ha posat la primera pedra d’un Ranxo que vol convertir-se en un gran castell.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2021/10/Best-Large.-Foto-SIxt-Visuals.jpg’ attachment=’10820′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kcd3srwh’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

TOTS ELS TEMPS AQUÍ

[/av_textblock]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kugpw0dh’ admin_preview_bg=”]

#Klassmark
#NoNatureNoFuture
#Ranxo

[/av_textblock]

[/av_one_full]