THE TRAKA REUNIRÀ A TOTA LA COMUNITAT PER A LA MILLOR SETMANA GRAVEL DE L’ANY

L’esdeveniment de Girona tornarà a ser la gran referència de les Gravel Earth Series

Des que va veure la llum el 2019, The Traka ha estat símbol i emblema del creixement del gravel. El que va començar amb la reunió de cent visionaris sota el lideratge de Klassmark ha evolucionat fins a convertir-se en un fenomen global. Els números de The Traka es duplicaven any rere any de manera exponencial, convertint Girona en l’epicentre del gravel europeu. Res podia aturar l’explosió d’una modalitat ciclista que havia arribat, no només per quedar-se, sinó per gaudir d’aquest esport en una altra dimensió: en contacte amb la natura, entre amics i amb el màxim respecte per l’entorn natural que ens envolta. I aquí estem a les portes de la millor setmana gravel de l’any. La ciutat de Girona està a punt per rebre atletes de 77 nacionalitats. Ciclistes de tots els punts del planeta, però que comparteixen la mateixa passió i visió del gravel. Tots ells, sense excepció, seran protagonistes de l’1 al 5 de maig del 2024. La sisena edició de The Traka està a punt de fer-se realitat.

Les inscripcions de The Traka es van esgotar setmanes enrere. Tota la comunitat volia formar part d’un dels esdeveniments referents a escala internacional. Els seus números i filosofia l’avalen. A més, la prova continua sent un dels puntals de les Gravel Earth Series, el circuit internacional que va revolucionar el paradigma. Klassmark, artífexs del projecte, va reunir els esdeveniments més genuïns i inspiradors del món per preservar l’essència i els valors del gravel. El mapa de la segona edició el conformen 20 esdeveniments en 13 països. Entre ells, un grup selecte de cinc proves que han estat catalogues com Gravel Earth Global pel seu prestigi, nivell de participació i impacte en la comunitat. The Traka no es podria ajustar millor a la descripció. Després de cinc episodis, arribarà el primer gran repte de la temporada. La glòria a The Traka és inigualable a qualsevol altra.

Mattia de Marchi i Amity Rockwell repeteixen experiència en la distància insígnia The Traka 360K

Dues de les cinc propostes de The Traka seran puntuables per a les Gravel Earth Series. Entre elles, la del recorregut més icònic fins avui. The Traka 360K s’ha convertit en el repte per excel·lència en les últimes edicions. Un itinerari de 353,5 quilòmetres amb 3.700 metres de desnivell positiu que dibuixa una circumferència per les comarques gironines i descobreix els llocs més fascinants del territori. L’organització, en evolució constant, ha modificat lleugerament el traçat i es preveu que sigui més ràpid que les edicions anteriors. El repte arrencarà el divendres 3 de maig a les sis del matí i els participants tindran 32 hores per completar la gesta. Entre ells hi ha Mattia de Marchi, vigent campió de les Gravel Earth Series. L’italià és rei indiscutible de la prova i prendrà la sortida amb la intenció d’aconseguir la quarta corona consecutiva en quatre edicions. També defensarà el seu llegat, la nord-americana Amity Rockwell.

Després de De Marchi, l’any passat van travessar la línia d’arribada el danès Tobias Morch Kongstad, el neerlandès Diederik Deelen i el suís Nils Correvon. Els tornarem a gaudir a The Traka amb un ampli grup d’aspirants on apareixen els nord- americans Peter Stetina i Chad Haga, el noruec Simen Nordahl Svendsen, el britànic Sam Andrews, l’espanyol David Lozano o l’australià Freddy Ovett. En la baralla femenina, Rockwell també estarà acompanyada per les seves perseguidores el 2023. Parlem de la seva compatriota Sarah Sturm, la irlandesa Emma Porter o la britànica Maddy Nutt. A la festa s’uniran ciclistes que estan sent més que protagonistes durant el primer tram de temporada com la neerlandesa Geerike Schreurs, la francesa Axelle Dubau-Prevot, l’alemanya Svenja Betz o la polonesa Karolina Migon. Sense oblidar-nos de noms com el de la italiana Danielle Shrosbree o la danesa Luise Valentin.

Els alemanys Paul Voss i Carolin Schiff estaran més que acompanyats en la sortida de The Traka 200K

El dissabte 4 de maig, a partir de les set, mentre alguns valents del recorregut 360K segueixen buscant la gesta, entraran en acció els ciclistes de The Traka 200K. Un repte de 196 quilòmetres amb 2.500 metres desnivell positiu on els participants descobriran per què Girona és catalogada com el paradís del gravel. Es tracta de la distància més multitudinària de la setmana i on s’han dipositat gran part dels somnis de The Traka. Cada persona desembarca amb la seva pròpia història, ambició i objectiu. Moltes repeteixen experiència, com el cas de Paul Voss i Carolin Schiff. La dupla alemanya vol tornar a ser la més ràpida.

El nivell de participació és una beneïda bogeria. En la baralla masculina, al costat de Voss, la llista de candidats és eterna. En la numeració apareixen el txec Petr Vakoc, l’australià Nathan Haas, els alemanys Lukas Baum i Georg Egger, el nord-americà Howard Grotts, els neerlandesos Piotr Havik i Jasper Ockeloen, el danès Asbjorn Hellemose, el francès Hugo Drechou, el portuguès Tiago Ferreira, els espanyols Carlos Verona i Daniel Moreno, el canadenc Benjamin Perry o el ruandès Seth Hakizimana. Al costat femení els noms també són il·lustres. Schiff pedalejarà al costat de la nord-americana Morgan Aguirre, la danesa Klara Sofie Skovgard, l’espanyola Clàudia Galicia, la ruandesa Xaverine Nirere, l’alemanya Rosa Maria Kloser o, per descomptat, Annabel Fisher, actual campiona de les Gravel Earth Series.

El primer esdeveniment Gravel Earth Global de l’any ja és aquí. Probablement, The Traka és el repte més important de la temporada, però també és l’oportunitat de compartir la passió pel gravel amb tota la comunitat. Atletes referents al seu esport, com el triatleta britànic Alistair Bronwlee, el pilot de MotoGP espanyol Aleix Espagaró o la llegenda alemanya de l’Ironman Jan Frodeno, també aniran a la cita. Tampoc se la perdran noms il·lustres del ciclisme de carretera com el belga Greg Van Avermaet o el neerlandès Luarens ten Dam, que han trobat en el gravel el millor refugi. Que ho preguntin al nord-americà Ted King, un altre dels participants, que fa anys que ens inspira.

El diumenge 5 de maig a les vuit serà el torn per a les distàncies més curtes de la setmana. The Traka 100K i The Traka 50K tancaran el programa a partir de les vuit del matí. Dues distàncies per abraçar a tota la comunitat del gravel independentment del seu nivell. Per una banda, una proposta de 100 quilòmetres amb 1.200 metres de desnivell positiu. Per l’altra, un repte de 50 quilòmetres amb 800 metres de desnivell positiu. Ningú no té excuses per no formar part de The Traka. Més d’un ciclista doble distància per signar una setmana de somni. També hi trobem, en aquestes i totes les distàncies, molts professionals de ciclisme de carretera que han decidit apostar per les dues disciplines. La neerlandesa Lorena Wiebes, la més ràpida dels 100K a la passada edició, n’és un clar exemple.

El repte bikepacking The Traka Adventure serà la gran novetat de la sisena edició

La gran novetat del 2024 és The Traka Adventure. Klassmark ha dissenyat un repte bikepacking per als amants del gravel més aventurer. En aquesta modalitat no hi ha assistència ni avituallaments. Es tracta d’un viatge introspectiu on el participant connectarà amb l’entorn natural de la manera més pura durant 560 quilòmetres amb 10.000 metres de desnivell positiu. Una aventura majúscula a l’abast d’una minoria. Des de les primeres cotes del Pirineu oriental fins als penya- segats del Cap de Creus a la Costa Brava. Un viatge sense precedents on els ciclistes viuran un cúmul d’emocions i s’enfrontaran a un terreny més que heterogeni. Tindran un màxim de 3 dies i 12 hores per complir el somni.

Els participants de The Traka Adventure seran els encarregats d’inaugurar el programa; concretament el dimecres 1 de maig a les set del matí. Entre ells, una de les referents de la ultradistància; Lael Wilcox. Amb la nord-americana prendran la sortida les seves compatriotes Cynthia Carson i Hillary Allen, la neerlandesa Quinda Verheul o l’espanyola Anuchi Gago. Entre els homes destaquen els noms dels alemanys Sabastian Breuer, Ulrich Bartholmoes, Marius Karteusch i Max Riese, del francès Sofiane Sehili, del britànic Liam Yates, del suís Robin Gemperle, del kenyà Kanneth Karaya, del neerlandès Daan Timo van Meeuwen o dels espanyols Patxi Plazaola i Sergio Armero. L’organització també ofereix la possibilitat de fer realitat el repte en parelles. Aquest és el format escollit per la neerlandesa Sophie de Boer.

Tot llest per al gran repte de la temporada de gravel. Ciclistes arribats des de tots els punts del planeta compartiran el mateix afany i desig de viure una de les millors experiències que pot oferir aquest esport. The Traka ofereix això i molta més. Durant tota la setmana hi haurà una infinitat d’activitats i accions per a tota la comunitat, amb una atenció especial al Pas Normal Studios Hill Climb Challenge. Aquesta activitat, que tindrà lloc dimecres 1 de maig a partir de les sis de la tarda, proposa una ascensió cronometrada al cim icònic de Girona del Castell de Sant Miquel. The Traka també és l’oportunitat de conèixer la ciutat per apropar- se a les seves arrels, cultura i gent. Tot això amb el màxim respecte i amor pel medi ambient. Aquest és l’únic camí per continuar gaudint del paradís del gravel durant molts anys.