HUTCHINSON RANXO, EL PASSAPORT PER AL CAMPIONAT DEL MÓN DE GRAVEL

La prova de Klassmark repeteix com a pilar del calendari de les UCI Gravel World Series

Alejandro Valverde lidera el grup d’estrelles que desembarcarà a la població lleidatana de Ponts

En el cor de Catalunya. Perduda entre una xarxa de camins infinits que han teixit la vida agrícola de la zona durant centenars d’anys. En aquest punt del mapa trobem la localitat lleidatana de Ponts. La Hutchinson Ranxo ha descobert les comarques de la Noguera i la Segarra com un nou paradís. Després de dues edicions, ja no hi ha cap dubte. Lleida és sinònim de gravel. La prova de Klassmark repeteix com un dels pilars de les UCI Gravel World Series. Setze proves en catorze països diferents amb el Campionat del Món a l’horitzó. Aquesta és la carta de presentació de la segona edició del circuit internacional de gravel que desembarcarà a Ponts el 4 de juny. Amb ell, un grup d’estrelles de talla mundial liderada per la llegenda Alejandro Valverde.

La llista de favorits és més que llarga. Especialment en la distància Large, prova que acollirà la batalla de les UCI Gravel World Series. Valverde compartirà cartell amb Ivan Garcia Cortina. Tots dos tenen l’objectiu de succeir al tron al seu company Carlos Verona, actual campió de la prova. Les opcions de tornar a tindre un campió nacional són més que altes. José María SánchezDaniel MorenoKevin Suarez, segon, tercer i cinquè l’any passat, repeteixen experiència. Sergio MantecónLuis Ángel Maté i Ismael Estaban també volen lluita. La competència forana serà atroç amb el neerlandès Diederik Deelen, el suís Nils Correvon, el francès Andrea Mifsud, el britànic Jesse Yates o el belga Kevin Panhuyzen com a grans candidats. Podríem escriure línies i línies per enumerar a tots els candidats a ser actors protagonistes de la Hutchinson Ranxo. La prova està més que oberta.

Molts prendran la sortida amb l’objectiu d’aconseguir el passaport per a l’UCI Gravel World Championship, el Campionat del Món que es disputarà a la regió de Vèneto, al nord-est d’Itàlia, el cap de setmana del 7 i el 8 d’octubre. Els tres primers classificats i el 25% dels millors homes i dones de cada grup d’edat del recorregut Large de la Hutchinson Ranxo, se n’aniran de Ponts amb el bitllet sota el braç. 500 ciclistes, 32 nacionalitats i un mateix objectiu. Per davant 161 quilòmetres amb 2.200 metres de desnivell positiu que connectaran els punts més remots de la demarcació. Una oportunitat única per gaudir del gravel en el seu màxim exponent. Klassmark ha introduït alguna variació en l’itinerari per atorgar-li un punt més aventurer.

Si la batalla masculina està servida a partir de les 6.45 h, la femenina no serà una excepció. Les noies prendran la sortida un quart d’hora abans, concretament a les 6.30 h del diumenge 4 de juny. En aquesta ocasió, les esperances nacionals passaran per les cames de Lydia IglesiasAnuchi GagoClàudia GaliciaSofia Rodríguez i Pilar Nuñez, entre d’altres. No podran perdre de vista el potencial estranger amb una representació molt diversa. Hi trobem la britànica Anna Kay, les nord-americanes Morgan Aguirre i Heidi Franz, la francesa Léa Bonnafous, la ugandesa Mary Aleper o la ruandesa Xaveline Nirere. Podem assegurar que a aquesta llista s’hi sumaran altres ciclistes amb l’ambició de ser més que protagonistes a Ponts.

El recorregut Large no serà l’única proposta de la jornada. Klassmark ha dissenyat dos recorreguts més per obrir la Hutchinson Ranxo a tots els amants d’aquest esport. L’itinerari Medium proposa un repte de 104 quilòmetres amb 1.590 metres de desnivell positiu, mentre el Short de 67 quilòmetres amb 1050 metres de desnivell positiu. Totes dues proves arrencaran a partir de les 7:00 h. Cal destacar que en cap dels tres recorreguts hi ha elements de senyalització. Els ciclistes hauran d’orientar-se mitjançant un sistema GPS i confiar en la seva intuïció si volen resoldre amb èxit el repte que se’ls planteja. Pura aventura. Aquesta, alhora, també és una de les moltes mesures mediambientals que impulsa Klassmark a cadascuna de les seves proves. L’objectiu? No deixar empremta després del seu pas.

Tot està llest per a la tercera edició. ‘Lo Ranxo’, l’escudella que es prepara a Ponts cada dimarts de Carnaval i dona nom a la prova, estarà esperant a l’avituallament d’arribada del Parc de la Roca del Call; epicentre de la prova. Un lloc idíl·lic, a la llera del riu Segre, per acollir un esdeveniment d’aquestes característiques i convidar els 750 ciclistes a viure i compartir un cap de setmana inoblidable; s’ha habilitat una zona per a furgonetes i d’acampada gratuïta. De fet, la festa començarà el dissabte 3 durant la recollida de dorsals amb la disputa del Trek Four-Cross, una activitat lúdica ideal per encendre la flama de la festa del gravel a Ponts.