MASSIMO ROSA I MARTA TORÀ BRILLEN EN EL SINGLETRACK DE GIRONA

Els amants del singletrack es van reunir a Girona per compartir tres dies i tres etapes de pur MTB

La batalla per la Girona MTB Singletrack va ser apassionant en totes les categories i formats

Ningú no s’ha volgut perdre la festa de la Girona MTB Singletrack que s’ha celebrat del divendres 31 de març al diumenge 2 d’abrilKlassmark va convocar la comunitat de la bicicleta de muntanya amb el convenciment que la cursa per etapes de Girona ofereix tot allò que el ciclista pot demanar. Girona els va obrir les portes perquè tots se sentissin com a casa. De fet, l’organització va dibuixar tres recorreguts amb sortida i arribada des del Parc Ribers del Ter, just al costat del pavelló de Girona Fontajau, perquè només es preocupessin de pedalar. No existien els desplaçaments ni els maldecaps, només el paradís singletrack que s’estenia davant seu en cadascuna de les tres etapes. Un territori on han estampat el seu segell l’italià Massimo Rosa i Marta Torà, campions individuals i grans protagonistes del cap de setmana.

 

Girona ha congregat mig miler de ciclistes arribats de tots els racons de la península. La participació estrangera ha tornat a les dades prepandèmia, arribant a una quota del 40%; fins a 23 països diferents representats a la línia de sortida. Entre ells, una Itàlia que ha trobat en Massimo Rosa el seu estendard més gran per situar el seu país al capdamunt del podi. La victòria ha estat patida, perquè així ho exigeix qualsevol guió amb la presència de primers espases com el suís Hansueli StaufferFrancesc Guerra o Guillem Muñoz. Tot i la forta competència, Rosa va ser el millor al llarg dels 192 quilòmetres amb 4100 metres de desnivell positiu conquerint dues de les tres etapes; una avaria li va impedir lluitar pel triomf en l’última. L’italià va necessitar 8h17m41s per completar-les. Guerra va guanyar i va apretar l’últim dia, però es va quedar a un minut del campió. D’altra banda, Stauffer va tancar la foto d’honor a poc més de dos minuts.

 

En la baralla femenina, Marta Torà ha dominat amb autoritat després d’imposar-se en les tres etapes amb un registre final de 10h19m42s. Tot i això, no va poder abaixar la guàrdia en cap moment perquè les seves més immediates perseguidores eren atletes de la talla de l’israelita Rotem Gafinovitz i Alba Solés. Totes dues la van acompanyar a la cerimònia de cloenda, on la comparsa de gegants i capgrossos Caixa de Trons van ser els grans dinamitzadors de la festa. Klassmark va impregnar de cultura popular la Girona MTB Singletrack. Tots els participants van viure una experiència única i no van perdre la possibilitat de conèixer una ciutat catalogada com la capital de ciclisme. Molts ara saben per què.

 

Klassmark també oferia la possibilitat de fer front a les tres etapes en format per equips. La lluita per parelles sempre ha estat sinònim d’espectacle i emoció. El 2023 no n’ha estat una excepció i així ho reflecteixen les classificacions. La lluita entre els equips masculins ha estat vibrant. Adrià Noguera i Joan Riba van guanyar la primera etapa, mentre la segona va tenir el segell de Ruper Ayala i Iñaki Viejo. Una incidència va deixar fora de combat el tàndem basc el darrer dia, deixant en safata la victòria a Noguera i Riba. 8h55m12s pels campions. Aimar Lizarra i Andoni Guridi van signar la segona posició, mentre que Victor Ruisanchez i Arnau Foraste la tercera. En equips mixtes, Noemí Moreno i David Pallarés van liderar la Girona MTB Singletrack durant les dues primeres jornades, però la dupla Anna Jördens i Jose Raúl Hernández van ser els grans protagonistes de la segona i tercera etapa per retallar temps i alçar-se amb la victòria final amb 10h25m27s. Els francesos Aurélie Grosse i Frédéric Ischard van tancar el podi.

Després de la Girona MTB Singletrack, Klassmark ja centra tots els seus esforços en The Traka. La cursa de gravel de Girona és una de les pioneres d’aquest esport a escala mundial i s’ha convertit en l’esdeveniment de referència del vell continent. Sens dubte, ha estat un dels actius que ha catapultat aquesta disciplina a una altra dimensió. Dos mil enamorats d’aquest esport, de tots els racons del planeta, desembarcaran a la ciutat la setmana del 26 al 30 d’abril per compartir la seva passió. A més, The Traka és l’escenari escollit per obrir les Gravel Earth Series, un nou circuit internacional que neix amb l’ambició de mantenir l’essència del gravel. França, Kenya, Suïssa, Islàndia i Suècia són els altres països representats. Després d’aquestes sis proves, Klassmark organitzarà la gran final a la província de Barcelona, concretament a Cardona.

ABSOLUT MASCULÍ
1. Massimo Rosa – 8h17m41s
2. Francesc Guerra – 8h18m43s
3. Hansueli Stauffer – 8h19m25s

ABSOLUT FEMENÍ
1. Marta Torà – 10h19m42s
2. Rotem Gafinovitz – 10h 28m49s
3. Alba Solés – 11h08m09s

MÀSTER 40 MASCULÍ 
1. Guillem Muñoz – 8h23m27s
2. Raúl Rubio – 9h03m18s
3. Ernesto Mendoza – 9h06m32s

MÀSTER 40 FEMENÍ
1. Mayalen Noriega – 12h18m57s
2. Yolanda Martinez – 12h46m50s
3. Vida Dolgoviene – 13h14m04s

MÀSTER 50 MASCULÍ
1. Yannick Senechal – 9h18m27s
2. Bernardo Zozaya – 9h40m50s
3. Pedro Torres – 9h50m27s

MÀSTER 50 FEMENÍ
1. Nathalie Marquiset – 12h07m24s
2. Nathalie Pignot – 13h24m20s
3. Valerie Saubere – 13h51m52s

EQUIPS MASCULINS
1. Adrià Noguera & Joan Riba – 9h01m21s
2. Aimar Lizarra & Andoni Guridi – 9h20m24s
3. Victor Ruisanchez & Arnau Foraste – 9h23m13s

EQUIPS MIXTES
1. Anna Jördens & Jose Raúl Hernández – 10h25m27s
2. Noemí Moreno & David Pallarés – 10h29m07s
3. Aurélie Grosse & Frédéric Ischard – 11h05m34s