La regió italiana de Piemonte reuneix 76 atletes de 9 països per recollir 1.152 quilos de deixalles

Klassmark promou el seu compromís i activisme amb el medi ambient sota el lema ‘No Nature No Future’

La segona edició del Campionat del Món de Plogging es va dur a terme el passat cap de setmana, del 30 de setembre al 2 d’octubre, a la regió italiana de Piemonte. Atletes de 9 països van córrer i recollir les deixalles abandonades als camins de les Valls Olímpiques de Torí 2006. Més de 76 atletes provinents d’Itàlia, Grècia, Espanya, Portugal, Suècia, Països Baixos, Estats Units, Ucraïna i Uruguai es van citar a Villar Perosa per compartir el seu entusiasme pel medi ambient. Entre aquests, l’equip de Klassmark.

 

Gerard Freixes, Cristina Bosch, Oriol Millan, Raquel Torrubia, Carla Guallar i Sergi Oliveras, nucli dur del dia a dia de Klassmark, van prendre part de l’esdeveniment per reafirmar el compromís personal i de l’entitat amb el medi ambient. Ho van fer sota el lema ‘No Nature No Future’, l’estructura activista de Klassmark que lluita contra la crisi i l’emergència climàtica actual.

 

Esport i sostenibilitat. El plogging és l’exemple que és possible ajudar el planeta i divertir-se alhora. Els atletes van creuar la línia d’arribada arribada somrients, amb les bosses plenes de deixalles després de 7 hores de competició. Entre tots els participants es van arreplegar 1.152 quilos de residus al llarg de 2.243 quilòmetres recorreguts; mig quilo cada quilòmetre. Cada esportista va recollir una mitjana de 16,5 quilos d’escombraries al llarg de 30,5 quilòmetres. La classificació final tenia en compte tres paràmetres: els quilos recollits, alguns residus puntuaven més que altres, els quilòmetres i el desnivell acumulat; amb algunes bases de pas obligatòries.

 

Els nous campions del món de plogging van ser Renato Zanelli, en la baralla masculina, i Donatella Boglione, en la femenina. En els premis especials, Sergi Oliveras va estar a punt de tocar la glòria després de recórrer 47 quilòmetres i 1.6000 metres de desnivell positiu. Va ser el segon participant amb més puntuació atlètica. Tot i això, els residus recollits tenien molta més importància en el còmput global. L’enginy d’alguns participants per transportar quilos i quilos de deixalles fins a la línia d’arribada va deixar amb la boca oberta a tots els presents.


L’equip de Klassmark valora molt positivament l’experiència i l’oportunitat de viure una cursa junts des de l’altra banda. Aquesta és una de les múltiples accions mediambientals que han fet. El seu compromís amb el medi ambient segueix intacte i des de ‘No Nature No Future’ prometen més accions per continuar conscienciant sobre el canvi climàtic i els seus efectes. Esport i activisme. La lluita segueix.

#Klassmark #PloggingWorldChampionship
#NoNatureNoFuture #Reset