[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-gh3cj’]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

El repte Zero Emissions recull quilos de microplàstics

La sortida gravel desemboca en un plogging a la platja de Pals

El repte mediambiental de Klassmark i Velocio suma nous adeptes

Klassmark i Velocio segueixen ferms en el seu compromís per combatre el canvi climàtic i les seves conseqüències. El respecte per l’entorn i el medi ambient és la seva prioritat a l’hora d’organitzar esdeveniments esportius i confeccionar roba tèxtil de ciclisme. Ambdós parts han prorrogat l’acord de patrocini tancat l’any passat impulsant la segona edició de Zero Emissions. Un repte mediambiental que pretén conscienciar de la crisi mediambiental en la qual estem sotmesos. Per fer-ho, han repetit la fórmula de l’any passat. Els ambaixadors de Velocio i l’equip de Klassmark s’han citat al barri vell de Girona per desplaçar-se en bicicleta fins a la platja de Pals on han recollit quilos i quilos de microplàstics.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/02/Captura-de-pantalla-2022-02-24-a-les-15.03.54.png’ attachment=’12778′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=’manually, https://youtu.be/GtqvcAnAp8U’ target=’_blank’ id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kcd3srwh’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

No han estat els únics. El divendres 18 de febrer arrancava amb un cafè a La Comuna gentilesa de Komoot. Entitats i marques com Suunto, FredendoFun(d), Velodrom, Athletic Affair o The Cycling Culture també responien a la convocatòria. Tots plegats pedalaven els primers 50 quilòmetres sota una premissa: zero emissions. Arribats a la platja, Rustik Empordà oferia als assistents el millor esmorzar per agafar forces per l’acció de plogging. Això sí, abans s’hauria de creuar la Gola del Ter. La desembocadura del riu s’ha traslladat 300 metres al sud formant un riu paral·lel al mar. L’emergència climàtica està canviant els ecosistemes del nostre entorn.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/02/DSCF7197.jpg’ attachment=’12784′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kcd3srwh’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

Era el moment de baixar de la bicicleta i netejar la platja fins a arribar a Pals. L’any passat el temporal Gloria va inundar de plàstics a tot el litoral català. Enguany els residus no eren tan voluminosos, però tots els participants del repte Zero Emissions van poder observar la gran quantitat de microplàstics que envaeixen el nostre entorn. Sense atenció, moltes d’aquestes restes passen desapercebudes, però segueixen posen en perill a tota la flora i fauna de l’ecosistema. La producció de plàstic s’ha tornat insostenible.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/02/DSCF7452.jpg’ attachment=’12782′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kcd3srwh’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

Després de recórrer cinc quilòmetres de platja amb un sac a la mà i la bicicleta a l’altra, Funky Pizza va sorprendre els participants del repte amb un bon dinar. Era la millor recompensa després d’haver recollit quilos i quilos de plàstic. El volum dels residus no era tan espectacular, però cal tenir en compte que la gran majoria eren microplàstics. Emplenar sis saques té un mèrit enorme. Tan sols quedava tornar a casa, pedalant 50 quilòmetres més, per tancar una llarga jornada d’activisme mediambiental.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/02/DSCF7600.jpg’ attachment=’12780′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kcd3srwh’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

Aquesta acció no és la solució a cap problema, però ajuda a prendre consciència sobre la situació insostenible en la qual vivim. Klassmark fa temps que exigeix un #reset a la seva comunitat per valorar el que realment és important i imprescindible en els esdeveniments esportius a l’aire lliure. Cal actuar immediatament i canviar els nostres hàbits i la nostra relació vers la natura per aturar el canvi climàtic. Les seves conseqüències, ja les estem patint en l’actualitat, són catastròfiques. Sense naturalesa no hi ha futur.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2022/02/DSCF7490.jpg’ attachment=’12781′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kcd3srwh’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

#Klassmark #ZeroEmissions
#NoNatureNoFuture #Reset

[/av_textblock]

[/av_one_full]