[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-gh3cj’]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

LA GIRONA MTB CHALLENGE
TORNA A ENLLUERNAR

Els amants del MTB han tornat a gaudir de la seva cita anual amb el paradís singletrack de Girona

Ever Alejandro Gómez i Brodie Chapman inscriuen el seu nom en el palmarès de la prova

Després d’un any d’absència, la Girona MTB Challenge ha tornat a corroborar que és una de les curses per etapes més importants del panorama internacional. La COVID-19 va esborrar la prova del calendari 2020. En aquesta ocasió la història ha estat diferent. El divendres 18, el dissabte 19 i el diumenge 20 de juny de 2021 els veritables amants del singletrack tenien una cita a Girona. Klassmark va dibuixar tres recorreguts de somni per a enlluernar a tots els participants. El terreny que envolta la capital catalana és idíl·lic per a la pràctica d’aquest esport. L’organització centra tots els seus esforços per mantenir intacte l’escenari privilegiat de la Girona MTB Challenge. Per aquesta raó, Klassmark no cessa en la seva idea d’organitzar esdeveniments responsables i sostenibles. Més enllà de qualsevol classificació, la prova d’aquest cap de setmana ha estat un exemple d’amor i respecte pel medi ambient. Aquest ha de ser l’esperit de tot esdeveniment outdoor; si l’embrutem, els camins i corriols que ens han fet vibrar aquest cap de setmana estan en perill d’extinció.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2021/06/1.jpg’ attachment=’8746′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kcd3srwh’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

La competició va arrencar divendres a la tarda amb l’etapa més ràpida; 49 quilòmetres i 1000 metres de desnivell positiu pels corriols nets i ràpids del nord de la ciutat. La primera jornada va certificar el que sospitàvem, el bolivià Ever Alejandro Gómez, l’australiana Brodie Chapman i el luxemburguès Sören Nissen serien els tres grans protagonistes de la Girona MTB Challenge. Es van repartir les victòries de la classificació individual convertint-se en els ciclistes més ràpids jornada rere jornada. Dissabte van conquistar la zona oest de la ciutat. Era l’etapa reina, un autèntic parc d’atraccions de corriols al llarg de 79 quilòmetres i 1500 metres de desnivell positiu; només se’n cronometraven 70, ja que l’arribada era neutralitzada. Diumenge van tancar el seu domini a l’est de Girona o, més ben dit, a les Gavarres. 56 quilòmetres i 1400 metres de desnivell positiu amb les pujades més llargues i constants per tancar la trilogia.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2021/06/2.jpg’ attachment=’8747′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kcd3srwh’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

Els dos eren clars mereixedors d’inscriure el seu nom en el palmarès de la Girona MTB Challenge, però només hi havia lloc per a un al capdamunt del podi. Sören Nissen i Ever Alejandro Gómez ens van brindar el més gran dels espectacles. Nissen va colpejar primer en la primera etapa, però Gómez va contraatacar en la segona. Una victòria per a cada un i el bolivià arribava amb només cinc segons d’avantatge en la tercera i última prova. La millor manera de certificar el títol era guanyant. Ever Alejandro Gómez va ser el més ràpid de l’última jornada i es va convertir automàticament en el flamant guanyador de la Girona MTB Challenge. Només vint-i-un segons el van separar del luxemburguès Sören NissenMiquel Faus, increïble al llarg dels tres dies, tancava un podi amb molt nivell. En la baralla femenina, Brodie Chapman va signar tres victòries per inscriure el seu nom al palmarès de la prova de forma contundent. L’australiana va estar acompanyada a la foto de les millors per la boliviana Sonia Quiroga i l’argentina Melanie Martínez.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2021/06/3.jpg’ attachment=’8748′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kcd3srwh’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

Més enllà de la classificació absoluta, l’organització obria la porta a diferents categories i modalitats. La glòria Màster 40 va ser per a Raül Rubio, mentre Tony Gallardo es va adjudicar la victòria en Màster 50. Cal destacar especialment la lluita per equips. Molts participants van acceptar el repte formant tàndem. Juan Estornell i Ivan Camarena es van situar líders entre les parelles masculines en la segona etapa per certificar el seu lideratge a la tercera jornada. La dupla Xavi Fernández i Raül Rubio van ser segons, mentre Roman Garcia i Arnau Méndez, guanyadors de divendres, van tancar el podi dels millors. En la baralla mixta Rosa Muixí i Roman Esglésies van signar el tres de tres per convertir-se en el millor equip mixt per davant d’Enric Cabot i Laura Sales, segons, i Santi Sanchez i Sonia Rodriguez, tercers.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2021/06/4.jpg’ attachment=’8749′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kcd3srwh’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

La situació d’excepcionalitat en què encara vivim, no va permetre el desembarcament a Girona de nacionalitats i participants de les altres edicions, però aquests tres dies van tornar a situar la ciutat de Girona al mapa del MTB mundial. La ciutat és reconeguda internacionalment com un dels bressols de la bicicleta i la Girona MTB Challenge té tots els arguments per abanderar el moviment. Les cares de felicitat de tots els participants en travessar la línia d’arribada al Parc de les Ribes de Ter de Fontajau, epicentre de la prova, parlaven per si soles. Les emocions es palpaven en la cara de cada un d’ells. Potser feia massa temps que no podíem viure el que la Girona MTB Challenge ofereix: passió i amor per aquest esport. El 2022 més i millor, i mai millor dit.

[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.klassmark.com/wp-content/uploads/2021/06/5.jpg’ attachment=’8750′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kcd3srwh’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-38mf0j’ admin_preview_bg=”]

#Klassmark
#NoNatureNoFuture
#GironaMTBChallange

[/av_textblock]

[/av_one_full]