Els recorreguts Express i Trail donen forma a la novena edició del Trail Catllaràs

La Pobla de Lillet vibra amb les actuacions de Caitlin Fielder i Alejandro Villarino

El Trail Catllaràs ha tornat a corroborar perquè és una de les curses més especials del calendari de Klassmark. A un entorn natural únic, s’hi uneix un poble entregat a la causa. Ni la incertesa de divendres, l’organització es va veure obligada a cancel·lar la distància Marathon, ha impedit al millor trail running bramar amb força aquest diumenge 24 de juliol. Córrer a La Pobla de Lillet és i serà sempre especial. L’atmosfera que es crea entre els corredors i el públic al llarg de tot el cap de setmana és indescriptible. Caitlin Fielder i Alejandro Villarino ho han viscut en primera persona proclamant-se campions del Trail. Les victòries al recorregut Express les han signat Cris Millà i Roger Comellas.

 

L’onada de calor posava en perill el Trail Catllaràs divendres. Les últimes restriccions no prohibien explícitament la cancel·lació de la prova, però sí que recomanaven prendre mesures dràstiques. Una situació que va desencadenar amb la suspensió de la Marathon seguint les instruccions de les autoritats. D’aquesta manera, s’han evitat les hores més caloroses del dia. Tot el protagonisme seria per a una Express i un Trail sense risc; tots els corredors han travessat la línia de meta abans del migdia.
La jornada arrencava a les 7:30 h. Per davant, 21 quilòmetres amb 1.400 metres de desnivell positiu o, cosa que és el mateix, l’itinerari Trail. El circuit està marcat per una llarga i constant pujada cap al Prat Gespador per acabar coronant El Pedró. Després de baixar fins al Refugi Ardericó i superar la segona pujada, els participants es llancen pendent avall per buscar la glòria a la Pobla de Lillet. Per fer-ho han de travessar, literalment, el Riu Llobregat. L’arc de meta espera a l’altra banda. Una arribada refrescant per combatre l’estiu.

 

Alejandro Villarino era un dels molts corredors que tenia previst córrer la Marathon. Davant del nou escenari, la gran majoria han optat per prendre part del Trail. El canvi de distància no ha afectat un Alejandro Villarino que ha estampat el seu segell en la història de la prova. Després de compartir protagonisme i lideratge durant el primer terç de cursa, ha atacat als seus rivals als últims quilòmetres de la primera pujada. Creuaria l’arc de meta en solitari després de 2h03m15s d’esforç. Per darrere, Ivan Calvó s’ha quedat a tan sols 30 segons del campió després de signar una carrera molt intel·ligent. L’argentí Sergio Gustavo ha tancat un podi de molt nivell.

 

Si parlem de nivell, hem de parlar de la baralla femenina. Només cal llegir els noms de les primeres classificades. La neozelandesa Caitlin Fielder ha fet valer la seva condició de favorita i ha aconseguit la victòria del Trail Catllaràs després de completar el recorregut en 2h18m40s. Un altre títol al palmarès d’una corredora que s’ha colat de ple, per mèrits propis, a l’aparador mundial. Potser no era la distància ideal de la fondista Claudia Tremps, però ens ha tornat a regalar una gran actuació acabant en segona posició. Sara Sanante les ha flanquejat a la fotografia d’honor. Totes han estat sensacionals.
A les 8.00 h han pres la sortida els participants de l’Express15 quilòmetres amb 930 metres de desnivell positiu que ressegueixen part de l’itinerari Trail. Un puja i baixa al Prat Gespador explosiu on Roger Comellas ha pres la corona a Josep Pagès, acabaria segon, per tan sols 20 segons. Comellas ha aturat el cronòmetre de 1h20m40s. Ivan Moreno ha assolit la tercera posició. Entre les dones, ningú ha pogut batre el registre d’1h42m34s de Cris MillàBerta Mas i Elisabet Puig, segona i tercera, també han estat protagonistes a la cerimònia dels millors.

 

La Pobla de Lillet, com ens hi té acostumats, s’ha tornat a bolcar amb el Trail Catllaràs convidant a tots els seus participants a les activitats del dissabte 23 de juliol. La festa va arrencar amb una cursa infantil no competitiva per als més petits i va acabar amb música en directe a la plaça del poble. Esperem que tothom prengui consciència de les bones pràctiques mediambientals de Klassmark per continuar gaudint de tresors com el Catllaràs durant molts més anys. És moment de posar el focus en allò que realment és important: en el respecte i la preservació del nostre entorn natural. Sense naturalesa no hi ha futur.

 

TRAIL MASCULÍ
1. Alejandro Villarino – 2h03m15s
2. Ivan Calvó – 2h30m45s
3. Sergio Gustavo – 2h05m11s

TRAIL FEMENÍ
1. Caitlin Fielder – 2h18m40s
2. Claudia Tremps – 2h26m46s
3. Sara Sanante – 2h32m25s

EXPRESS MASCULÍ
1. Roger Comellas – 1h20m40s
2. Josep Pagès – 1h21m00s
3. Ivan Moreno – 1h24m07s

EXPRESS FEMENÍ
1. Cris Millà – 1h42m34s
2. Berta Mas – 1h54m14s
3. Elisabet Puig – 2h02m05s

Tots els resultats AQUÍ

 

#Klassmark #TrailCatllaras
#NoNatureNoFuture #Reset