#NONATURENOFUTURE 2022

RESIDU 0

Instal·lem un punt verd en tots els esdeveniments per informar i gestionar totes les accions que promouen el residu 0. Hem eliminat els envasos orgànics d’un sol ús i els hem substituït per gots i bols de pellofa d’arròs que tenen un cicle de vida de 200 usos. Els participants els recullen i els retornen al punt verd per ser reutilitzats. Les ampolles d’aigua també han estat substituïdes per fonts i bidons, mentre les llaunes de begudes s’aixafen i s’emmagatzemen per portar-les a una planta de fondre alumini.

No hi ha deixalles. En el punt verd tan sols hi ha instal·lat un contenidor orgànic per llançar les restes de menjar que seran compostades un cop finalitzi l’esdeveniment. Els cartons i altres materials dels diferents proveïdors es retornen al seu origen perquè li donin un altre ús. Hem eliminat la bossa del corredor amb fulletons i obsequis publicitaris dels patrocinadors. Ho substituïm per màrqueting digital. Som els primers esdeveniments d’esports outdoor residu 0.

CONSUM RESPONSABLE

Apostem per proveïdors locals i de proximitat per oferir la màxima qualitat en els nostres productes i serveis i, alhora, la més sostenible. En els avituallaments oferim aliments saludables fugint de productes saturats i processats. 

petjada de carboni

Calculem l’impacte ambiental de la nostra activitat. La quantitat total de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) que emetem determina la nostra petjada de carboni. Aquesta és certificada anualment seguint normatives internacionals regulades per compensar-la mitjançant diferents accions mediambientals. A partir d’aquests resultats, detectem quins punts podem millorar per reduir el volum de les nostres emissions.

TAXA AMBIENTAL

En cada un dels nostres esdeveniments fem una donació, equivalent a un euro per participant, a una entitat o grup ecologista local. La taxa ambiental que apliquem al preu de totes les inscripcions repercuteix directament a accions per preservar i millorar la zona on duem a terme la nostra activitat. Aquestes accions són independents a les que nosaltres realitzem com a col·lectiu. 

PETJADA VERDA

No deixem empremta. Repassem i netegem l’entorn abans i després de cada un dels nostres esdeveniments. Els nostres recorreguts estan marcats amb cinta de tela, senyals i brides reutilitzables. No produïm elements de senyalització de plàstic o paper d’un sol ús. L’endemà la muntanya s’ha de llevar millor com l’hem trobada.

Minimitzem l’impacte en la zona de sortida i arribada disfressant l’esdeveniment al mínim i apostant per elements orgànics. Treballem per buscar la puresa per sobre de l’artificialitat. Com organitzadors som responsables de no incentivar grans participacions ni promocionar massificacions de públic durant el recorregut. Prioritzem la connexió del participant amb la natura d’una manera fràgil, sensible, amb silenci i respectant el seu hàbitat com si no hi fóssim. Hem de posar èmfasi en l’entorn natural per sobre de tot.

MEMORIA HISTÒRICA

Promocionem els actius naturals oblidats oferint recorreguts alternatius allunyats dels punts més visitats i de fàcil accés. Apostem per recuperar antics corriols i donar visibilitat als llocs més purs i remots amb el màxim respecte per l’entorn. Aquesta és la fórmula per accentuar la història de les nostres muntanyes. 

ACTIVISME

Més enllà de les mesures mediambientals dels nostres esdeveniments, també realitzem diferents accions com a col·lectiu. Som un grup d’esportistes compromesos amb el medi ambient i en lluita contra el canvi climàtic i les seves conseqüències. Al llarg de l’any organitzem i impulsem recollides de residus tant a llocs remots de difícil accés com a indrets de molta afluència d’usuaris.

Totes les nostres accions posen èmfasis en la neteja de sotaboscos per tal que els arbres tinguin un creixement òptim per absorbir el CO2. Una altra de les prioritats és la preservació de l’entorn per acabar amb la desforestació i l’especulació, així com la recuperació i la protecció d’espècies autòctones en perill d’extinció.

.

#reset

Les mesures del programa #NoNatureNoFuture de Klassmark no són una opció. Ha arribat el moment de fer un #reset, canvi de mentalitat, per valorar el que realment és important en un esdeveniment outdoor. La grandesa d’aquests esports és al medi natural on es practiquen. Cal actuar immediatament si volem seguir gaudint dels esports outdoor com els entenem fins ara. Sense naturalesa no hi ha futur.

SPONSORS

SUPPORTERS

PARTNERS

CERTIFIED BY

info@klassmark.com

Trail Bike YouTube Tik Tok LinkedIn
Translate »