#NONATURENOFUTURE 2021

TAXA AMBIENTAL

En cada un dels nostres esdeveniment fem una donació, equivalent a un euro per participant, a una entitat o grup ecologista local. La taxa ambiental que apliquem en el preu de totes les inscripcions repercuteix directament a una acció ambiental per preservar i millorar la zona on duem a terme la nostra activitat.

Apliquem aquesta mesura amb l’objectiu que els nostres esdeveniments tinguin un impacte positiu al medi natural i continuïn sent un referent mundial de sostenibilitat. Tots hem de prendre consciència del valor i la fragilitat del medi; la seva preservació és responsabilitat de tots i totes. Aquestes accions són independents a les que nosaltres ja realitzem com a col·lectiu.

PRIORITATS:
Reforestació (repoblació forestal).
Preservació de l’entorn contra la desforestació i l’especulació.
Recuperació i protecció d’espècies autòctones en perill d’extinció.
Recollida de residus a zones amb molta fluència d’usuaris.
Recollida de residus a llocs remots de difícil accés.
Neteja i manteniment de camins perjudicats per les tempestes del canvi climàtic.

Com organitzadors ens sentim amb la responsabilitat de no incentivar grans participacions ni promocionar massificacions de públic als cims, prioritzant connectar al participant amb la natura d’una manera fràgil, sensible, amb silenci i respectant el seu hàbitat com si no hi fóssim.

CONSUM RESPONSABLE

Eliminem el plàstic d’un únic us. Les ampolles d’aigua són substituïdes per fonts i bidons. Les altres begudes, cola o cervesa, se serveixes en llauna i els plats, coberts i gots són de cartró o fusta, per tal de garantir una cadena de reciclatge sostenible. Els altres materials utilitzats als avituallaments, com les safates de menjar, són reutilitzables.

No oferim espais de publicitat  als nostres patrocinadors en forma de plàstic, com per exemple mostres o flyers a la bossa del corredor. Ho substituïm tot al marc digital. Seguim la mateixa línia en tots els sectors de l’esdeveniment.

Apostem per proveïdors locals i de proximitat per oferir la màxima qualitat en els nostres productes, però la més sostenible.

Minimitzem l’impacte sobre la zona de sortida i arribada utilitzant elements orgàncs, disfressant la cursa el mínim, posant en valor el seu entorn natural o urbanístic. Treballem per seguir buscant la puresa per sobre de l’artificialitat limitant el nombre de participants en tots els nostres esdeveniments.

 

GESTIÓ DE RESIDUS

Eliminem els contenidors de deixalles per instal·lar un únic punt de gestió de residus. A aquesta estació reciclatge hi ha una persona informant on s’ha de llançar cada residu per a garantir una cadena de reciclatge eficient

Contribuim al manteniment i la neteja del nostre entron. Recollint fins a 300kg de deixalles per les Cales del Vedell, el Crit i dels Termes.

STOP

INTRUSISMO

No prohibim, sinó que conscienciem. Volem que el participant conegui i actuï amb coneixement i de manera responsable sobre la fragilitat de l’entorn. Els nostres recorreguts són marcadors amb cinta 100% biodegradable i senyals reutilitzables. No produïm elements de senyalització de plàstic o paper d’un únic ús.

 

No deixem petjada. Repassem i netegem l’entorn després de cada un dels nostres esdeveniments. L’endemà la muntanya s’ha de llevar com l’hem trobada.

MEMORIA HISTÒRICA

Promocionem els actius naturals oblidats com els recorreguts alternatius allunyats dels punts més visitats i de fàcil accés.

Recuperem antics corriols perduts per podar en valor la nostra història. És la fórmula per donar visibilitat als llocs més tranquils, salvatges, purs i remots.

 

MAIN SPONSORS

SPONSORS

SUPPORTERS

PARTNERS

CERTIFIED BY

Trail Bike YouTube Tik Tok LinkedIn
Translate »