COMPENSEM EL NOSTRE CO2 I EL DELS NOSTRES ATLETES. CARBÓ NEUTRAL!

Tot esdeveniment incentiva el moviment i el desplaçament de les persones. La nostra prioritat no és crear grans esdeveniments massificats; sempre ens hem centrat en els nostres patrons QUALITY OVER QUANTITY i NO NATURE NO FUTURE amb l’objectiu de conservar i preservar l’entorn. No obstant això, som conscients del context actual on la Unió Europea és el tercer gran emissor de gasos amb efecte d’hivernacle; només per darrere de la Xina i els Estats Units.

Cal fer un exercici de responsabilitat. Hem d’actuar i seguir lluitant per fer tot allò que estigui al nostre abast. Volem compartir amb vosaltres la nostra última acció. Som NetZero. Hem comprat un crèdit de 300 tones de Co2 per compensar totes les emissions generades pels desplaçaments dels nostres atletes i l’organització durant tots els esdeveniments del 2022.

Aquest camí el vam iniciar fa set anys, quan vam començar a crear consciència a la nostra comunitat sota el lema “NO NATURE NO FUTURE”. Anualment duem a terme una sèrie d’activitats per connectar els esportistes i les persones amb la naturalesa de la manera més respectuosa i responsable. Els resultats van ser molt positius i vam decidir prendre mesures pioneres i necessàries com reduir, reciclar, reutilitzar i substituir materials per tal de no deixar empremta. L’any passat vam impulsar la idea del RESET. No hi havia marxa enrere, vam trencar amb tot i vam reiniciar el model organitzatiu per ser els primers esdeveniments residu 0.

Aquesta transició és cara i no està a l’abast de tothom. La percepció de les persones quan redueixes és que estàs estalviant, quan en realitat és tot el contrari. Reduir surt car. Una samarreta de polièster que està composta per cru, val un terç que una samarreta de cotó orgànic. El preu econòmic de fer servir envasos reutilitzables de pallofa d’arròs és molt més elevat. El mateix passa si vols compensar les emissions de Co2 de manera voluntària. Tot i que les nostres emissions han disminuït un 50%, no podem negar la realitat. Era el moment de passar a l’acció.

No podem prohibir que facis servir el cotxe per desplaçar-te a un dels nostres esdeveniments. Aquesta no és la solució. Simplement, hem actuat amb coherència i de manera responsable. El nostre deure com a organitzadors és fer tot el que està al nostre abast per facilitar les coses a una societat que sol prendre decisions de manera individual, mentre sorgeixen despeses i més despeses derivades dels lobbies i grups de pressió de l’energia, l’habitatge o l’alimentació.

Fa tres anys, ens vam proposar reduir la nostra empremta de Co2. El 2020 vam començar a calcular i compensar les emissions que generaven la nostra logística organitzativa, però aquest 2022 hem decidit fer un pas endavant neutralitzant tot el carboni de l’esdeveniment. De principi a fi. Tant d’organització com atletes. Som conscients que el nostre calendari incorpora esdeveniments de caràcter nacional i internacional, incentivant la mobilitat terrestre i aèria que generen emissions. Actualment, estem organitzant un total de 13 esdeveniments anuals a una mitjana de 650 participants.

Els principals problemes ocasionats per l’emergència climàtica són derivats de la crema de combustibles fòssils utilitzats a l’energia. Són responsables del 77,01% de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, mentre que el transport en suma un terç. Les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de l’agricultura contribueixen amb un 10,55%, els processos industrials, l’ús de productes i processos industrials amb un 9,10% i la gestió de residus amb un 3,32%. El diòxid de carboni (Co2) és el gas d’efecte hivernacle que se sol expulsar amb més freqüència a l’atmosfera a conseqüència de diferents activitats humanes, però no podem oblidar el metà, 80 vegades més potent que el diòxid de carboni durant un període de 20 anys.

La nostra naturalesa pateix a causa dels canvis de cicles, però especialment per l’augment de la temperatura a causa de les nostres emissions. Cal destacar la particular vulnerabilitat dels països més pobres als riscos climàtics. Els països en desenvolupament es veuen molt més afectats per les condicions meteorològiques extremes que els països industrialitzats. Encara que les pèrdues econòmiques absolutes siguin més grans als països rics, les conseqüències són més devastadores als països amb menys ingressos. Això és perquè tenen una menor capacitat per fer front als efectes perjudicials de les amenaces climàtiques. A Europa l’emergència climàtica només ens ha acariciat, però hem posat en risc la vida de milions de persones a països pobres.

Davant d’aquesta situació, hem actuat amb responsabilitat i des de NNNF hem comprat un crèdit de 300 tones de Co2 que compensin les nostres emissions i la dels nostres participants durant l’exercici 2022. Hem optat per compensar en un país en procés de desenvolupament perquè pugui créixer amb energies verdes. L’Asahan 1 Hydroelectric Power Plant 2 x 90 MW, desenvolupat per PT Bajradaya Sentranusa, és un projecte d’energia hidroelèctrica de passada a la província de Sumatra del Nord a Indonèsia. El projecte utilitza el flux existent del riu Asahan per produir electricitat i no té una presa o embassament de gran escala, ja que és una central hidroelèctrica de passada. Geogràficament, està ubicat aigües avall del llac Toba i aigües amunt de la central hidroelèctrica Asahan 2 (Siguragura), una central hidroelèctrica de grans dimensions construïda el 1981.

L’objectiu d’aquest projecte és subministrar energia de zero emissions a Sumatera Grid, una xarxa amb un subministrament d’electricitat relativament intensiu en carboni que es troba a l’illa de Sumatera i actualment no té interconnexió amb la xarxa a altres illes, per exemple, Java o Kalimantan. S’espera que el projecte redueixi les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle en un estimat de 945.875 tCO2e per any durant el primer període d’acreditació i 1.021.075 durant el segon període d’acreditació.

El projecte compleix els criteris de desenvolupament sostenible requerits per Indonèsia.
– El projecte fa un bon ús de la tecnologia de passada que generarà fonts d’energia renovables de forma positiva al mateix temps que ajuda a mantenir i preservar el seu entorn natural.
– El projecte alleuja la dependència de l’ús de combustibles fòssils als sectors energètics; per tant, millorant la qualitat de l’aire.
– El projecte augmentarà les oportunitats d’ocupació a l’àrea on s’ubica el projecte (persones locals que tinguin habilitats qualificades seran emprades permanentment per a l’operació del projecte i la construcció del projecte generarà llocs de treball temporals al sector de la construcció).
– El projecte diversificarà les fonts de generació d’electricitat, millorant així la seguretat del subministrament, la qual cosa és important per satisfer la creixent demanda d’energia i la transició lluny de la generació d’electricitat a base de dièsel i carbó.
– El projecte contribuirà al desenvolupament de la creació de capacitat tecnològica al país a mesura que la tecnologia s’introdueixi i es consolidi amb enginyers locals i mà d’obra local que treballi a la construcció.

SPONSORS

SUPPORTERS

PARTNERS

CERTIFIED BY

info@klassmark.com

Trail Bike YouTube Tik Tok LinkedIn
Translate »